2. července 2016 • 16:15

Hamilton v dešti vyhrál napínavou kvalifikaci na VC Rakouska

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mistr světa formule 1 Lewis Hamilton z Mercedesu vyhrál kvalifikaci na Velkou cenu Rakouska a popáté v sezoně odstartuje do závodu mistrovství světa z pole position. Dosud pouze v Kanadě ale dokázal nejvýhodnější výchozí pozici proměnit ve vítězství.



Ve všech čtyřech předchozích případech stál s Hamiltonem v první řadě jeho týmový kolega Nico Rosberg z Německa, který i ve Spielbergu zajel druhý čas. Lídr šampionátu ale po havárii v třetím tréninku musel vyměnit převodovku, kvůli čemuž ztratil pět míst na roštu. Rosberg v napínavé kvalifikaci na rychle osychající trati po krátkém dešti prohrál s Hamiltonem o 543 tisícin sekundy.

Z druhého místa odstartuje jiný německý pilot Nico Hülkenberg z Force India, který už za vítězem kvalifikace zaostal skoro o sekundu a půl, a ze třetího překvapivě Brit Jenson Button s mclarenem. Exmistr světa zajel až pátý čas, ale původně čtvrtý Sebastian Vettel z Německa z Ferrari podobně jako Rosberg vyměnil převodovku, takže v pořadí klesl. S Buttonem bude stát ve druhé řadě Vettelův týmový kolega Kimi Räikkönen z Finska.

První část kvalifikace narušila havárie Daniila Kvjata z Tora Rosso, po níž byly jízdy zhruba na čtvrt hodiny zastaveny. Ruskému pilotovi stejně jako předtím Rosbergovi podle všeho prasklo zavěšení kol při přejetí obrubníku.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud