23. března 2018 • 08:34

Hamilton zatím v Austrálii válí, vyhrál oba úvodní tréninky

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tréninky na úvodní závod nové sezony formule 1 Velkou cenu Austrálie ovládl obhájce titulu Lewis Hamilton z Mercedesu. Na okruhu v Melbourne se naopak nedařilo loňskému vicemistrovi světa Sebastianu Vettelovi z Ferrari, který obsadil dvakrát pátou příčku.



Hamilton v prvním tréninku zajel čas 1:24,026 a byl o půl sekundy rychlejší než jeho týmový kolega Valtteri Bottas na druhém místě. Třetí skončil o další dvě desetiny pomalejší Max Verstappen z Red Bullu, který ale stejně jako čtvrtý Kimi Räikkönen a pátý Vettel nevyužil novou, nejrychlejší směs pneumatik.

Druhý trénink už byl mnohem vyrovnanější. Čtyřnásobný mistr světa Hamilton časem 1:23,931 znovu překonal závodní rekord Albert Parku, na druhé místo se posunul se ztrátou 127 tisícin Verstappen. "Pořád je těžké odhadnout přesné rozložení sil, ale už si děláme trochu obrázek. S Ferrari to bude těsná bitva, ale u Mercedesu si zatím moc jistý nejsem. Určitě ale začali tak, jak loni skončili," řekl šéf Red Bullu Christian Horner.

Třetí byl Bottas, následovali Räikkönen a čtyřnásobný šampion Vettel, který snížil ztrátu z prvního tréninku na polovinu a tentokrát byl pomalejší jen o půl sekundy než Hamilton. "Zatím nám to nejede podle představ. Musíme najít vhodnější nastavení, to je náš domácí úkol," uvedl Vettel. "Ale rozdíly jsou malé, takže se kvalifikace nebojím," dodal.

Nečekanou šestou příčku obsadil Romain Grosjean z Haasu. Nepovedenou první část, kdy oba vozy strávily většinu času v garáži, napravil také McLaren a Fernando Alonso se Stoffelem Vandoornem obsadili osmé a desáté místo.

Dnešní časy však budou mít pro sobotní kvalifikaci i nedělní závod velmi pravděpodobně pramalý význam, protože v obou dnech se očekává déšť.

Tréninky na Velkou cenu Austrálie:

První trénink: 1. Hamilton (Brit./Mercedes) 1:24,026, 2. Bottas (Fin./Mercedes) -0,551, 3. Verstappen (Niz./Red Bull) -0,745, 4. Räikkönen (Fin./Ferrari) -0,849, 5. Vettel (Něm./Ferrari) -0,969, 6. Ricciardo (Austr./Red Bull) -1,037.

Druhý trénink: 1. Hamilton 1:23,931, 2. Verstappen -0,127, 3. Bottas -0,228, 4. Räikkönen -0,283, 5. Vettel -0,520, 6. Grosjean (Fr./Haas) -0,717.

Od monopostu Maxe Verstappena z Red Bullu létají jiskry
Od monopostu Maxe Verstappena z Red Bullu létají jiskry

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud