26. května 2018 • 04:45

Dívky jsou zpět, Hamiltona to těší. Němci odhalili, kdo je za zákazem

Autor: Vladimír Formánek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dívky jsou zpět. Na začátku roku američtí majitelé F1 rozhodli, že ze startovního roštu zmizí grid girls, neboli krásky stojící před závodem u jezdců. Měly rozptylovat piloty a jejich přítomnost neodpovídá hodnotám současného světa. O čtyři měsíce později se nařízení vzepřeli organizátoři GP v Monaku a ženy tak budou tento víkend opět vidět vedle Hamiltona nebo Vettela.



Na startovním roštu se grid girls postaví poprvé od ledna, ale už nebudou držet cedulky s čísly jednotlivých závodníků. Namísto toho budou prezentovat švýcarskou značku hodinek, která má domluvenou dlouhodobou spolupráci s Grand Prix v Monaku. Vystřídají tak děti, které se na startu objevovaly místo nich.

Rozhodnutí stáhnout dívky ze startu vyvolalo velkou debatu i mezi jezdci. Nyní se na stejné téma mluví znovu. „Víte, ženy jsou nekrásnější stvoření na světě,“ pochvaloval si mistr světa  Lewis Hamilton na tiskové konferenci.

O svůj pohled na celou situaci se podělil i Sebastian Vettel . „Je to fakt zbytečné, protože si nemyslím, že by to dívky dělaly nedobrovolně. Měly rády to, co dělaly. Když tam stáli chlapi, nebylo to ono,“ přiznal elitní německý pilot ze stáje Ferrari.

Německý web motosport-total.com už před časem přišel s informacemi, že za zákazem krásných dívek na startu stojí jedna žena. Sharon Maffeiová je manželkou Grega Maffeie, šéfa společnosti Liberty Media, která vlastní formuli 1 od roku 2015.

Když viděla dívku, jež vloni při GP Austrálie držela číslo Australana Daniela Ricciarda, měla údajně natolik vyzývavé poprsí, že to manželku šéfa F1 velmi popudilo.

Návrat dívek na start bude spíš výjimkou než pravidlem pro zbytek sezony. Kromě Monaka plánují jejich využití v této sezoně už jen pořadatelé zářijové Velké ceny Ruska.

Ženy, které zkrášlují svět F1 tzv. grid girls
Ženy, které zkrášlují svět F1 tzv. grid girls

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud