18. prosince 2020 • 07:34

Změna v kokpitu Red Bullu. Albona ve formuli 1 nahradí Mexičan Pérez

Autor: ČTK, apr
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mexický pilot Sergio Pérez nahradí v příští sezoně Alexandra Albona v kokpitu vozu týmu Red Bull ve formuli 1. O změně informoval web Speedweek, stáj by ji měla oznámit dnes.



Čtyřiadvacetiletý Albon ve své první kompletní sezoně v Red Bullu dosáhl jen dvakrát na stupně vítězů a celkově obsadil sedmé místo. Poměrně výrazně tak zaostal za výsledky nizozemského kolegy Maxe Verstappena, jenž vyhrál dvě Velké ceny a v MS byl třetí za dominantními Mercedesy.

Londýnský rodák reprezentující Thajsko Albon by se měl po dvou letech v roli závodního jezdce přesunout na pozici rezervního pilota a pracovat na simulátoru. Loňský rok zahájil v týmu Toro Rosso a v polovině sezony přešel do partnerského Red Bullu, kde letos pokračoval.

Třicetiletý Pérez před necelými dvěma týdny nečekaně vyhrál Velkou cenu Sáchiru v Bahrajnu a připsal si první vítězství v kariéře. V pořadí šampionátu skončil čtvrtý, přesto mu hrozilo, že bude rok bez závodění ve formuli 1. Jeho místo v týmu Racing Point, jenž se bude jmenovat Aston Martin, získal čtyřnásobný mistr světa Sebastian Vettel z Německa.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud