30. září 2008 • 07:11

Massův mechanik o práci nepřijde

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mechanik stáje Ferrari, který chybou v boxech připravil v nedělní Velké ceně Singapuru formule 1 Felipeho Massu o možné vítězství, se nemusí bát, že přijde o práci. Prohlásil to šéf týmu Stefano Domenicali.



"Vyhráváme i prohráváme společně. Na téhle naší filozofii nic nezmění ani jedna nešťastná chyba," citovala Domenicaliho agentura AP.

Mechanikova chyba může brazilského jezdce stát titul mistra světa, protože Massa nebodoval a tři závody před koncem sezony ztrácí na lídra šampionátu Lewise Hamiltona z McLarenu sedm bodů.

Podle Domenicaliho tým incident z prvního nočního závodu v historii F1 prošetří. Ferrari jako jediná stáj používá elektronické zařízení, které po dočerpání paliva a odpojení hadice dává jezdcům signál k odjezdu z boxů, a potíže s ním nemá v letošní sezoně poprvé.

Při Velké ceně Evropy vyrazil z boxů dříve mistr světa Fin Kimi Räikkönen a utrženou palivovou hadicí zranil jednoho z mechaniků.

"Tentokrát jsme však nepoužívali automatický systém, mechanik dával jezdcům zelenou manuálně," prohlásil šéf stáje. "V boxech bylo hodně vozů a v takových chvílích je to lepší. Bohužel se stala chyba. Musíme naše zastávky v depu přezkoumat," dodal.

Vedoucí Massa dostal ve 20. kole příliš brzy signál k opuštění stanoviště v boxech a vytrhl hadici na doplnění paliva. Navíc s vlajícím torzem tankovacího zařízení takřka způsobil kolizi s jiným právě projíždějícím vozem.

Z uličky v boxech sice mířil jako první, ale na jejím konci musel počkat, než přispěchají mechanici a s obtížemi vyprostí zaklíněný kus hadice. Na trať vyjel jako beznadějně poslední a ještě následně musel za trest kvůli nebezpečnému výjezdu z depa jednou projet boxy.

Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud