3. listopadu 2008 • 13:39

Glock: Titul jsem Hamiltonovi nedal

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V závěru nedělní Velké ceny Brazílie formule 1 potřeboval nutně předjet pátého Sebastiana Vettela, aby se stal mistrem světa. Lewis Hamilton na to neměl, nakonec mu však pomohl jiný německý závodník - Timo Glock s toyotou.



Ten se v posledních metrech závodu propadl ze čtvrtého na šesté místo a později se za to dočkal dokonce inzultací od brazilských fanoušků, kteří chvíli věřili v titul svého miláčka Felipeho Massy z týmu Ferrari. Glock se ale dušoval, že to schválně neudělal.

Massa sice zvítězil, ale mistrem je Hamilton >>>

"Cože? Co to je za blbost? Měl jsem suché pneumatiky, co jsem měl dělat?" divil se spekulacím, které se okamžitě v zákulisí formule 1 vyrojily. "Když začalo pršet, bylo těžké najít dobrou stopu pro suché pneumatiky," vysvětloval Glock. "Byl to hodně těžký závod a já jsem se snažil získat co nejvíc bodů," prohlásil.

Schumacher: Takové finále jsem nezažil! >>>

Brit podle jeho názoru vyhrál titul díky vlastním schopnostem, nikoliv kvůli špatnému rozhodnutí s pneumatikami v jeho týmu. Po začátku deště se prý v každém okruhu rozhodoval s mechaniky, zda vyměnit gumy, nebo ne. "Vždy jsem si říkal: 'Ještě jedno kolo, ještě jedno kolo", až jsme to nechali až do cíle," vyprávěl. "Určitě Lewis nezískal titul v tom posledním kole, ale v celé sezoně. Možná brazilští fanoušci nejsou na mé straně, ale já to nezměním," dodal.

Hamilton? Větší hvězda než Beckham! >>>

Hamilton se v závěru závodu nesoustředil na Glocka, ale na Vettela, jenž ho několik kol před cílem odsunul z potřebné páté pozice. "Ale nemohl jsem ho dojet, vypadalo to, že skutečně dojedu šestý. Už jsem s tím asi byl i smířený," pravil ve třiadvaceti letech nejmladší mistr světa v historii. "Ale nakonec to bylo neuvěřitelně emotivní, cítil jsem doslova extázi," prohlásil britský pilot.

Hamilton: Můžu děkovat jenom Bohu >>>

Děkoval všem, kteří se na prvním titulu pro McLaren od roku 1999 podíleli. "A také mé rodině, bez ní bych to nedokázal," prohlásil Hamilton. "Je mi ctí získat pro tento tým titul mistra světa," řekl a poděkoval Ronu Dennisovi, který si ho jako mladého školáka vyhlédl a vychoval z něj hvězdu. "Je to jako pohádka," zasnil se Hamilton. "Jsem moc rád, že jsem mu to mohl vrátit," dodal.

Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud