6. března 2009 • 08:17

Honda ve formuli 1 pokračuje

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stáj Honda z formule 1 nezmizí a bude závodit i v letošní sezoně. Tým bude jezdit pod jménem Brawn GP podle nového majitele Rosse Brawna.



Ten jej koupil od japonské automobilky Honda, která se loni v prosinci rozhodla stáj kvůli celosvětové ekonomické krizi prodat. Informovala o tom agentura Reuters, finanční detaily transakce nebyly zveřejněny.

"Jsme rádi, že můžeme potvrdit, že budoucnost týmu je zajištěna," uvedlo v prohlášení vedení týmu, jehož změnu názvu ještě musí schválit Mezinárodní automobilová federace FIA.

"Posledních pár měsíců bylo velmi náročných, ale dnešní oznámení je příjemným výsledkem tvrdé práce," přidal Brawn, někdejší šéf stáje Honda a nyní nový majitel.Brawn GP bude díky spolupráci s McLarenem závodit s motory Mercedes.

Nový vůz má být představen v pátek v Silverstonu a poté odletět k prvním testům do Barcelony. Poslední testování před začátkem sezony, která odstartuje 29. března v Austrálii, by se pak mělo uskutečnit v Jerezu.Za tým budou závodit Brazilec Rubens Barrichello a Brit Jenson Button, kteří podle médií k zachránění stáje přispěli výrazným snížením platů.

Brawn navíc chce ušetřit i na provozu a chystá propuštění většiny ze stávajících 700 zaměstnanců. Ve vedení by však měl zůstat druhý dosavadní šéf Hondy Nick Fry.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud