22. dubna 2009 • 16:29

Alonso nevzdává boj o titul

Autor: Aleš Jirásek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvojnásobný šampion formule 1 Fernando Alonso očekává velké zlepšení Renaultu a věří, že se ještě zapojí do boje o titul. Po třech závodech je až osmý, ale většinu favoritů má za sebou.



Předsezonní prohlášení o návratu do čela zatím Fernando Alonso nepotvrdil. V posledním závodě se však kvalifikoval do první řady a ukázal zlepšení rychlosti Renaultu. Před víkendovou Velkou Cenou Bahrainu je optimistou a věří v dobré umístění.

„Odjet z Číny bez bodu byl špatný konec nadějného víkendu. Prokázali jsme však dobrou rychlost v kvalifikaci, což nám dává naději do dalších závodů. Při návratu do Evropy nasadíme mnoho nových dílů, od kterých si hodně slibuji,“ věří si dvojnásobný mistr světa.

Alonso s Flavio Briatorem, šéfem Renaultu.
Alonso s Flavio Briatorem, šéfem Renaultu.

Španěl nyní na Buttona ztrácí už sedmnáct bodů, ale přesto doufá, že se do boje o šampionát ještě zapojí. „Jsme teprve na prahu sezony a naši konstruktéři už dokázali udělat velký krok vpřed. Věřím, že když budeme pravidelně bodovat, šance na titul je stále otevřená,“ dodal.

Sedmadvacetiletý Alonso je často spojován s přestupem do Ferrari a je pravděpodobné, že pokud se Kimi Räikkönen rozhodne odejít z formule 1 už letos, nahradí ho právě on.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud