26. dubna 2009 • 13:45

Mosley: Zvrhlá erotika odpuštěna

Autor: ngr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

V loňském roce byl v Bahrajnu hřích už jenom vyslovení jeho jména. Po aféře s domácím videem sexuálních hrátek s nacistickým podtextem, bylo hlavnímu aktérovi Maxi Mosleymu královskou rodinou doporučeno na pouštní GP necestovat.



Šéf FIA nedorazil do Bahrajnu ani letos, a to i přesto, že šejk jej vzal na milost.

„Je vítán a klidně se k nám může připojit při sledování závodu,“ vzkázal Mosleymu šejk Salman bin Hamad al-Khalifa, korunní princ bahrajnského království. Loni vítán nebyl a vládnoucí arabská rodina o jeho absenci důrazně žádala jak osobním dopisem, tak přes media. „Byl očištěn a zůstal ve funkci prezidenta FIA. Proto je potřeba ho respektovat,“ dodal šejk Khalifa v rozhovoru pro britský deník The Times.

Sám Mosley na šejkovo odpuštění nijak nereagoval a podle informací delegátů FIA bude GP Bahrajnu sledovat ve svém londýnském bytě. Ze své pařížské kanceláře během tohoto týdne rozeslal všem týmům dopis, ve kterém souhlasí, aby se platy jezdců týmům nezapočítávaly do celkových rozpočtů. Ty chce totiž FIA omezit tzv. stropy, čímž by mohlo dojít ke zlevnění účasti ve formuli.

FIA o tom chce s týmy ještě podrobně jednat a příležitost pro to byla právě v Bahrajnu. Když ale Mosley zůstal doma, budou muset šéfové cestovat už příští týden za ním do Paříže, kde se bude ve středu konat zasedání Světové rady motoristického sportu. Na něm je jedním z programu jednání i určení trestu pro McLaren za aféru se lživou výpovědí při vyšetřování sporného předjíždění Lewise Hamiltona v GP Austrálie.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud