11. května 2009 • 11:08

Barrichello hrozí koncem v Brawn GP

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brazilský pilot formule 1 Rubens Barrichello se nechce smířit s pozicí dvojky v týmu Brawn GP. Šestatřicetiletý Brazilec dokonce kvůli možnému protežování svého kolegy Jensona Buttona pohrozil odchodem.



Barrichella naštvala týmová strategie v nedělní Velké ceně Španělska. Na okruhu v Barceloně vedl, nicméně pro čtvrtý triumf v sezoně si dojel Brit Button díky tomu, že na rozdíl od něj zastavil pouze dvakrát v boxech. Původní taktika přitom počítala s třemi zastávkami pro oba jezdce.

"Řekl jsem Rossu Brawnovi, že pokud zjistím, že udělal něco pro to, aby Jenson ten závod vyhrál, pověsím helmu na hřebík," řekl brazilským médiím Barrichello, jenž je s 273 Velkými cenami na kontě nejdéle sloužícím pilotem F1.

Barrichellovi se v Barceloně vrátily pocity, které zažíval jako dvojka Ferrari za Michaelem Schumacherem. Nechvalně proslulou se stala situace z Velké ceny Rakouska 2002, kdy musel Brazilec z příkazu vedení na posledních metrech přenechat vítězství slavnému Němci. "Kvůli tomu jsem z Ferrari odešel. Bránil bych se tomu, kdybych musel dělat něco proti pravidlům," uvedl.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud