6. října 2009 • 07:47

Piquet: Vím, že moje kariéra končí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pilot Nelson Piquet mladší si nedělá naděje, že by se někdy vrátil do formule jedna. Brazilský pilot se vnímá jako oběť takzvané singapurské aféry z loňské Grand Prix, v níž spolu s užším vedením týmu Renault zinscenovali nehodu, aby pomohli k vítězství Fernandu Alonsovi.



"Udělal jsem tomuto sportu službu, ale skončil jsem jako oběť. Byla to tenkrát chyba. Moje kariéra je u konce, nikdo nebyl tvrději potrestán než já," uvedl Piquet v rozhovoru v brazilské televizi.Syn trojnásobného mistra světa Nelsona Piqueta o podvodu při loňské premiéře Velké ceny Singapuru promluvil po svém srpnovém vyhazovu z Renaultu.

Stáj z jednoho z největších skandálů v historii mistrovství světa vyvázla s podmínečným vyřazením ze šampionátu, nicméně týmový šéf Flavio Briatore dostal doživotní zákaz ve formuli a šéfinženýr Pat Symonds pětiletý.Sám Piquet měl díky své spolupráci s Mezinárodní automobilovou federací (FIA) zajištěnu imunitu.

Potrestán nebyl ani Alonso, u nějž nic nenasvědčovalo tomu, že o dohodě věděl. "Když jsme se na tom domlouvali, on u toho nebyl. Ale jestli o tom věděl, to opravdu netuším," řekl Piquet na adresu bývalého kolegy, jenž bude od příští sezony jezdit za Ferrari.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud