14. října 2013 • 12:50

Takhle zní 2988 motorek! Abraham a spol. vzdali čest Simoncelimu

Autor: ivp, jrš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Karel Abraham, čerstvý mistr Red Bull Rookies Cupu Karel Hanika nebo vítěz loňského ročníku Manx Grand Prix Kamil Holán. Ti všichni nechyběli v neděli na Masarykově okruhu v Brně při uctění památky zesnulého jezdce Marka Simoncelliho. Vzpomínkové jízdy, kterou podpořil ze Sepangu Valentino Rossi se účastnilo hned 2988 motocyklů. Jde o nový rekord!



Na dálku je z okruhu v Sepangu podpořil devítinásobný šampion Valentino Rossi. Ten v přímém přenosu během warm-up závodu MotoGP ukázal divákům do televize tabulku s českým a anglickým nápisem: „Díky všem motorkářům za podporu memoriálu Marca Simoncelliho v Brně.“

A když všechny stroje v neděli vyjely po dráze na Masarykově okruhu ke dvěma kolečkům na počest Marka Simoncelliho, zastavilo se počítadlo na čísle 2988 motocyklů.

Tím účastníci více jak dvojnásobně překonali dosavadní rekord o počtu motocyklů na dráze. „Běžná závodní kapacita dráhy v tu chvíli byla překročena víc jak padesátinásobně,“ uvedla výkonná ředitelka Automotodromu Brno Ivana Ulmanová.

VIDEO: Jízda motorkářů na počest Marka Simoncelliho

 

„Celá akce měla skvělou atmosféru. Musím všem účastníkům poděkovat, hodně z nich jelo z velké dálky, měli jsme tu dokonce i zahraniční účastníky,“ dodala. Na dráhu vyjela i taková jména jako Karel Abraham, Karel Hanika, Ondřej Ježek, nebo loňský vítěz Manx Grand Prix Kamil Holán.

„Nechali jsme vytisknout dva a půl tisíce pamětních samolepek, ty ale došly. Takže lidé, kteří přijížděli až těsně před rekordem, museli dostávat starší verzi, na které neodpovídá datum akce,“ popsal zájem o akci i prezident Abajafans Jiří Dočekal.

O akci informovaly italské servery, některé z nich uváděly i fotogalerii z nedělního setkání. „Moc jsem si přál vyjet bednu pro Marka. To se nakonec nestalo,“ tvrdil Rossi, který v GP Malajsie skončil na čtvrtém místě. Po závodě však vzal vlajku s číslem 58 a objel s ní kolo. „Ztratil jsem velmi dobrého kamaráda, pořád mi moc shází,“ uvedl Rossi v rozhovoru pro motorcyclenews.com.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud