22. dubna 2009 • 21:56

Rossi: Půjdu na 10 let do rally!

Autor: Aleš Jirásek
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

„Formule 1? Nene, chci do rally...“ říká osminásobný mistr světa Valentino Rossi. Napřesrok chce odejít do automobilových soutěží a závodit dalších deset let.



Žijící legenda Valentino Rossi před třemi lety testoval pro Ferrari a vypadalo to, že by v italském týmu mohl „nahradit" Michaela Schumachera.

Nakonec zůstal věrný motocyklům a to především proto, že nechtěl odejít jako poražený. V poslední době to však vypadá, že svého rozhodnutí o formuli 1 lituje a nyní už nemůže situaci změnit.

„Doufám, že přejdu na čtyři kola. Na přestup do formule 1 už je pozdě, ale já věřím, že se má druhá část kariéry odehraje v autě. Dlouho jsem jednal s Ferrari, ale nakonec se rozhodl zůstat u motorek. Tím to pro mě skončilo," tvrdí fenomenální Ital, jež je schopen vyhrávat téměř v každé motoristické disciplíně.

Třicetiletý Ital je dobře znám láskou k rally a právě v této disciplíně vidí svou budoucnost. Poprvé startoval s vozem Peugeot 206 WRC při Britské Rally v roce 2002, ale soutěž pro něho skončila havárií po několika kilometrech. Podruhé už byl opatrnější a na Novém Zélandě před dvěma lety dojel se Subaru Impreza WRC jedenáctý.

Zatím poslední soutěží je prosincová Britská Rally, kde „Vale" dojel dvanáctý se ztrátou 13 minut a několika časy dal najevo, že umí být rychlý.

Nastoupil v b-týmu Fordu a velmi si pochvaloval vzájemnou spolupráci. „Mám s touto stájí skvělé vztahy, možná tak budu závodit právě u nich," sdělil o svých úmyslech.

Rossi v boxech.
Rossi v boxech.

V mistrovství světa silničních motocyklů by ho mohla udržet snad jen snaha překonat rekord krajana Giacoma Agostiniho v počtu vítězství. Ten jich v 60. a 70. letech nasbíral 122, Rossi na něj ztrácí 25 výher.

„Znamená to, že pokud bych ho chtěl dohnat, musím závodit déle než dva roky. Ale já nikdy nezávodil kvůli rekordům, motivace ho překonat nestačí, musíte si to také užívat," čímž znovu naznačil, že se jeho dny na motocyklu chýlí ke konci.

Italský národní hrdina zároveň uznal, že v současné době má o motivaci postaráno. V úvodním závodě sezony jej v Kataru porazil Australan Casey Stoner.

„V současné době to vypadá, že můžeme jet oba rychleji než ostatní. Je to s ním vždycky těžké, ale to je moje touha snažit se jezdit až nadoraz. Mám do toho stejnou chuť jako při prvním závodě kariéry," dodal Rossi.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud