7. července 2010 • 11:21

Rossi bude testovat stav po zranění na superbiku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Devítinásobný mistr světa Valentino Rossi se chystá ve středu zhruba měsíc poté, co si zlomil nohu, usednout znovu na motocykl. Jednatřicetiletý italský jezdec má v plánu absolvovat soukromé testovací jízdy se superbikem na okruhu v Misanu.



"Rozhodl se to zkusit, aby lépe zjistil, jak na tom je," uvedl dnes v prohlášení Rossiho tým Yamaha. "Jízda na motorce pomůže Valentinovi i jeho lékařům naplánovat další program rehabilitace, aby se mohl vrátit k závodům, hned jak si na to bude věřit."

Havárie Valentina Rossiho při tréninku na Velkou cenu Itálie
Video se připravuje ...


Rossi si zlomil nohu 5. června při pádu v tréninku na domácí Grand Prix v Mugellu a podrobil se dvěma operacím. Obvyklé léčení u takového zranění se pohybuje kolem pěti měsíců, Rossi však věří, že bude schopen závodit už po šesti týdnech.

Původně plánoval návrat na Velkou cenu České republiky v polovině srpna v Brně, o víkendu však prohlásil, že by chtěl jet už 18. července na německém Sachsenringu.

"Rehabilitace probíhá až neskutečně příznivě. Valentino trénuje v bazénu a jde to všechno moc dobře," řekl jezdcův manažer Davide Brivio.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud