1. června 2012 • 10:37

VIDEO: Drsná havárie Hirvonena. Po nehodě má otřes mozku

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bojuje se Sébastienem Loebem o titul mistra světa rallye WRC. Při testech v Itálii na nadcházející Rallye Nový Zéland ale finský jezdec Mikko Hirvonen ošklivě havaroval. Ve vysoké rychlosti vylétl mimo trať a po několika kotrmelcích skončil s převráceným Citroenem až daleko za tratí. Vyvázl s otřesem mozku a poraněnou rukou.



Finský závodník může být rád, že vyvázl bez vážnějších zranění. Stačil totiž drobný kontakt s nerovným terénem a test Mikka Hirvonena v italském Toskánsku na Rallye Nový Zéland mohl skončit daleko hůř.

Podle posledních zpráv vyvázl Hirvonen s otřesem mozku a zraněnou rukou. Lehká zranění utržil i jeho navigátor Jarmo Lehtinen.

„Mikko se už v takovýchto kotrmelcích ocitl několikrát. Nehoda se navíc stala ve vysoké rychlosti. Nejdůležitější však je, že jak Mikko, tak Jarmo jsou v pořádku. Jsou už zpátky na hotelu, náš test je ale u konce,“ řekl tiskový mluvčí týmu Citroen.

Toskánsko si tým Citroenu vybral pro testy, neboť se zdejší tratě charakterem podobají právě Novému Zélandu, kde se od 21. června uskuteční další podnik WRC. V této zemi se však testovat nesmí.

VIDEO: Jak Mikko Hirvonen havaroval při testech v Itálii

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud