24. srpna 2012 • 21:17

Prokopovi hořelo auto. Nestačily ani dvě cisterny, říká jezdec

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTO | Podruhé za sebou skončil Martin Prokop v Německé rallye na stejné rychlostní zkoušce. Dnešní odstoupení ale bylo pro jediného pravidelného českého účastníka mistrovství světa hodně trpké. Jeho vůz Ford Fiesta na třetím měřeném testu shořel a pro Prokopa devátý díl světového šampionátu předčasně skončil. Poprvé v sezoně tak nebude bodovat.



Prokopova "Fiona", jak svému vozu přezdívá, chytla od zadního kola po defektu. Příčinu požáru ale jezdec nezná. "Těžko říct, proč se tak stalo. Snažíme se najít věci, které z auta zůstaly a pak je nějak prohlédnout," řekl Prokop ČTK.

Když auto začalo hořet, byl jezdec i jeho navigátor Zdeněk Hrůza bezmocný. "Nedalo se to zastavit. Chytlo to a rychle se to šířilo. Navíc pomoc přijela dost pozdě, asi za osmnáct minut. Pustili jsme vnitřní systémy a hasili i přístrojem, který máme v autě. Zdeněk sehnal ještě další čtyři, ale nestačilo to," popsal záchrannou akci Prokop. "Ani dvě velké cisterny si s tím poté neporadily," prohlásil.

Martin Prokop zažil velmi nepříjemné chvíleFoto Foto pro iSport: Zdeněk Sluka

Prokop přišel o jeden ze dvou speciálů WRC, které měl pro sezonu k dispozici. V MS ale bude pokračovat.

"Hodně techniky nám bude chybět a budeme mít problémy. Do konce roku nás čekají čtyři závody a i když jezdit máme s čím, bude nám muset pomoct Ford," uvedl Prokop, který nechtěl škodu vyčíslit. Jedná se ale o několikamilionovou ztrátu. "Je obrovská," řekl.

I letos se v Německu potvrdilo, že se zde Prokopovi buď daří a vyhraje svou třídu, nebo pro něj rallye skončí hodně špatně. "Je to tak. Dva roky za sebou jsme skončili na stejné erzetě, což není nic příjemného," uvedl Prokop. Další start v MS ho čeká už v polovině září ve Velké Británii.

Výsledky

1. Loeb, Elena (Fr., Mon./Citroën DS3) 1:22:18,0, 2. P. Solberg, Patterson (Nor., Brit./Ford Fiesta RS) -20,4, 3. Latvala, Anttila (Fin./Ford Fiesta RS) -29,4, 4. Neuville, Gisoul (Bel./Citröen DS3) -34,5, 5. Sordo, Del Barrio (Šp./Mini) -46,7, 6. Hirvonen, Lehtinen (Fin./Citröen DS3) -48,9.

Martin Prokop zažil velmi nepříjemné chvíle
Martin Prokop zažil velmi nepříjemné chvíle

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud