Ivo Pospíšil
2. května 2014 • 10:59

Bitva škodovek! Na Rallye Český Krumlov se střetne Kopecký s Lappim

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Silná startovní listina. A potenciálně velmi lákavé souboje. Již dnes startuje druhý podnik Mezinárodního mistrovství ČR v rallye – Rallye Český Krumlov, který se může proměnit v tvrdou bitvu továrních pilotů škodovky Jana Kopeckého a Fina Esapekki Lappiho. „Chci jet na vítězství,“ vzkazuje odvážně mladý Fin, který je však průběžný lídr Mistrovství Evropy.



Vloni zde triumfoval pozdější šampion Václav Pech. Letos však i on přiznává: „Chceme je co nejvíc potrápit, na druhou stranu si nemyslím, že bychom měli mít na to, je porazit, pokud nebudou mít problémy. Rozjetost Honzy Kopeckého je neuvěřitelná.“

Jenže tentokrát to nebude (stejně jako jejich loňský boj o titul) jen o Kopeckém. Tovární škodovka totiž vedle něj vysílá i další silné jméno, Fina Esapekku Lappiho.

Pozor na něj, ač je mu teprve třiadvacet let, už nyní je průběžným lídrem Mistrovství Evropy.

„Samozřejmě chceme jet na vítězství. Navíc je to pro nás skvělá příležitost nasbírat další zkušenosti na asfaltových tratích. Nastoupit na start v domovské zemi značky Škoda, to je pro mne vždy skvělý zážitek. Enormní nadšení pro tento sport je zde všude cítit,“ vzkázal finský pilot.

VIDEO: Takhle vypadala loňská Rallye Český Krumlov

To Kopecký, který už vloni titul mistra Evropy získal, se letos představuje především v šampionátu Asijsko-pacifického mistrovství. „O to víc si užijeme možnost představit se domácím fanouškům. Pavel i já máme na Rally Český Krumlov dobré vzpomínky, předloni jsme tam vyhráli. A uděláme všechno pro to, abychom se i letos mohli na stupně vítězů postavit zcela nahoru.“

Ačkoliv se po delší době podniku neúčastní Roman Kresta, velkým tajemstvím pak bude i výkon Kazacha Oleksandra Saliuka, který nastupuje s vysokým startovním číslem dvě. Rallye Český Krumlov startuje dnes v 16.00 a končí v sobotu odpoledne.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud