Ivo Pospíšil
30. června 2014 • 11:47

Musím dát dohromady záda, ví Prokop po desátém místě v Polsku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Navzdory bolavým zádům i řadě technických nesnází veze od severních sousedů bod. Bod za desáté místo v Polské rallye. „Program byl náročný, jsem úplně vyřízený,“ řekl český pilot Martin Prokop po náročné čtyřdenní soutěži, kdy byl několikrát blízko odstoupení. Nakonec ale uzavřel bodované příčky a zůstává s jednatřiceti body na devátém místě průběžného pořadí MS.



Dojel do cíle a hned si na Facebook poznamenal: „Po čtyřech dlouhých a náročných dnech Rally Poland jsme z toho vymlátili jeden mistrovský bod za desáté místo. Všechno se počítá!“

A že tenhle bod českého pilota Martina Prokopa pořádně bolel.

„Musím dát dohromady bolavá záda, protože to je nyní můj velký handicap, který mně omezuje a vadí nejen fyzicky, ale i psychicky. Celý program tu byl hodně natažen od rána do noci a přes den se potom často zbytečně čekalo, až se bude něco dít, takže jsem opravdu úplně vyřízený,“ přiznal.

Zabrat ovšem dostalo nejen jeho tělo, ale i Ford Fiesta, zvaná Fiona. Prokop v jednu chvíli dokonce figuroval v pořadí až na třináctém místě a po celý podnik musel čelit řadě technických potíží.

„Byli jsme blízko k odstoupení, když se nám zcela rozpadlo uchycení zadního tlumiče k těhlici a kolo se několik rychlostních zkoušek pohybovalo na volno a mohlo kdykoliv upadnout. Přemíra snahy a nasazení potom bohužel přinesla náraz do retardéru, při kterém se vážně poškodil jeden ze zámků přední kapoty a ta se nám při rychlostech nad přibližně 120 km/h začala otevírat. To nám trochu sebralo vítr z plachet ve snaze držet a přibližovat k Henningu Solbergovi, takže v neděli již nebylo příliš o co bojovat a soustředili jsme se víceméně jen na zdárné dokončení soutěže,“ uvedl.

Přesto bodoval v pátém podniku za sebou a v průběžném pořadí MS mu patří deváté místo.  „Buďme za ten bod rádi. Konkurence je veliká a výkonnostně se stále dynamicky posouvá kupředu. I my jako soukromý tým nepřešlapujeme na místě a Martin se ve srovnání s minulými roky závodnicky výrazně zlepšil. Prosazovat se ale mezi tovární jezdce a brát jim body za umístění v top 10 není nic jednoduchého,“ pochvaloval si manažer Quirin Müller a Prokop dodal:

„Je vidět, že musíme pracovat na rychlosti a použít některé poznatky odsud třeba pro finskou rally, která nás čeká za měsíc.

VIDEO: Martin Prokop v akci

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud