11. března 2018 • 11:50

Loeb měl defekt a po druhé etapě klesl, Mexické rallye vévodí Ogier

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po druhé etapě Mexické rallye je v čele francouzský mistr světa Sébastien Ogier ve fordu. V sobotu se ujal vedení po čtvrté rychlostní zkoušce, celkově čtrnácté, v níž měli defekt vedoucí Sébastien Loeb i jeho pronásledovatel Dani Sordo. Do dnešního finále Ogier vstoupí s náskokem přes půl minuty.



Devítinásobný mistr světa Loeb se v Mexiku vrátil do šampionátu po třech letech a po sobotní úvodní erzetě se probojoval do čela. Pak ale kvůli proražené pneumatice nabral manko více než dvou minut a propadl se na páté místo. "Trefil jsem malý kámen. Nemyslel jsem si, že budu muset měnit kolo," řekl Loeb.

Ze stejného důvodu a ve stejné erzetě se zdržel také Sordo. Před dnešní etapou ztrácí pilot Hyundaie na Ogiera 47 sekund, před ním je ještě Brit Kris Meeke s citroënem.

Třetí letošní rallye dnes uzavřou tři rychlostní zkoušky. S odstupem téměř pět minut do nich vstoupí až ze šesté příčky dosavadní lídr MS, belgický jezdec Thierry Neuville.

SESTŘIH: Sébastien Loeb měl defekt kola, Mexickou rallye vede Ogier

Mexická rallye, závod mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 2. etapě:

1. Ogier, Ingrassia (Fr./Ford Fiesta) 3:25:03,1, 2. Meeke, Nagle (Brit., Ir./Citroën C3) -35,9, 3. Sordo, Del Barrio (Šp./Hyundai i20) -46,8, 4. Mikkelsen, Jaeger (Nor./Hyundai i20) -1:28,4, 5. Loeb, Elena (Fr., Mon./Citroën C3) -2:19,7, 6. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) -4:44,6.

Sébastien Loeb musel měnit kolo a po druhé etapě se propadl na páté místo Mexické rallye
Sébastien Loeb musel měnit kolo a po druhé etapě se propadl na páté místo Mexické rallye

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud