10. března 2018 • 10:12

Loeb v Mexiku válí a je sedmý, s náskokem sedmi vteřin vede Sordo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mexickou rallye vede po první etapě španělský pilot týmu Hyundai Dani Sordo s náskokem sedmi sekund před devítinásobným mistrem světa Sébastienem Loebem v citroënu. Slavný Francouz při návratu do šampionátu po třech letech vyhrál stejně jako Sordo dvě z devíti pátečních rychlostních zkoušek.



"Moc jsem nevěděl, co od toho mám čekat, ale byl to z naší strany dobrý den," řekl čtyřiačtyřicetiletý Loeb, který se v posledních letech věnoval zejména dálkovým rallye a rallyekrosu a v MS letos plánuje nejméně tři starty.

Dosavadních deset testů mělo sedm vítězů, v závěru dne si třikrát připsal nejlepší čas průběžně třetí Estonec Ott Tänak, byť ve dvou případech se o dílčí prvenství podělil. V půlminutovém odstupu za lídrem jsou ještě Brit Kris Meeke s citroënem, francouzský mistr světa Sébastien Ogier ve fordu a Sordův týmový kolega Andreas Mikkelsen z Norska.

Naopak jednička týmu Hyundai, vítěz úvodní zkoušky a vedoucí muž šampionátu Thiery Neuville z Belgie má na sedmém místě už dvouminutovou ztrátu. Jako první jezdec na trati měl nejhorší podmínky, ztrátu nabral i kvůli technickým problémům.

Výsledky:

1. Sordo, Del Barrio (Šp./Hyundai i20) 1:47:55,4, 2. Loeb, Elena (Fr., Mon./Citroën C3) -7,2, 3. Tänak, Järveoja (Est./Toyota Yaris) -11,0, 4. Meeke, Nagle (Brit., Ir./Citroën C3) -25,0, 5. Ogier, Ingrassia (Fr./Ford Fiesta) -30,2, 6. Mikkelsen, Jaeger (Nor./Hyundai i20) -31,7.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud