26. dubna 2018 • 18:38

Fanoušci motorismu pozor! O víkendu startuje v Mostě Škoda Octavia Cup

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už tento víkend se uskuteční první závod Octavia Cupu. Závodní Škodovky navíc nebudou v Mostě samy. Bude to hodně našlapaný víkend, kromě zmíněného Octavia Cupu se v Mostě objeví také kluci a holky z prestižních šampionátů ADAC GT Masters, ADAC TCR Germany a GT4 Central European Cup. Opravdu se bude na co dívat! Třeba na speciály Audi R8 LMS, BMW M6 GT3, Corvette C7 GT3-R nebo Lamborghini Huracán GT3.



A samozřejmě taky na početné pole Octavia Cupu, v němž se objeví celkem šestnáct jezdů šesti národností (kromě českých závodníků se do octávií posadí ještě jezdci z Polska, Německa, Rakouska, Slovenska a Litvy).

Asi nejznámějším jménem ve startovním poli bude Tomáš Pekař, jeden z našich aktuálně nejlepších okruhových jezdců. Velmi známé jméno je také Petr Fulín, jde však o juniora. Loňský mistr Evropy šampionátu ETCC – tedy Petr Fulín starší, je ale testovacím pilotem Octavia Cupu a podílel se také na vývoji vozu.

Octavia Cup je mezinárodním podnikem nejen díky jezdcům, podívá se také do různých koutů Evropy. Hned další závod se totiž jede na rakouském Red Bull Ringu, seriál pokračuje v polské Poznani, přes Německo a Slovensko se znovu na skok vrátí do Mostu, aby byl Octavia Cup zakončen na legendárním Nürburgringu!

 

 

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud