18. července 2019 • 13:49

Škoda už dodává Fabii R5 evo. Poptávka je velká, chválí si šéf stáje

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nová Škoda Fabia R5 evo konečně míří ke svým zákazníkům. Nástupce nejúspěšnějšího závodního vozu své kategorie všech dob, kterého se prodalo na 280 kusů, si v Mladé Boleslavi jako první přebral bývalý pilot Toni Gardemeister, který je nyní majitelem stáje TGS Worldwide. „Jsem hrdý na to, že jsme prvním zákaznickým týmem, který si přebírá nový vůz,“ řekl čtyřiačtyřicetiletý Fin.



Fabia R5 evo má za sebou poctivé testování mezi tou nejtěžší možnou konkurencí. Kalle Rovanperä a Jan Kopecký dokázali nedávno získat dvě dvojitá vítězství v kategorii WRC 2 Pro, a to nejprve v Portugalsku a pak na Sardínii. Signál byl tedy jasný, vůz může do světa.

„Zdokonalená Škoda Fabia R5 evo je pokračovatelem našeho úspěšného projektu R5. Po rozsáhlém testovacím programu v náročných podmínkách nás potěšilo, že vůz neměl při závodech žádné technické potíže,“ řekl šéf Škoda Motorsport Michal Hrabánek. „Intenzivně nyní pracujeme na uspokojení vysoké poptávky po novém voze a stavíme pro naše zákazníky tolik aut, kolik je možné,“ dodal.

Novů vůz přichází s jiným designem světlometů a výraznějším vzhledem přídi. Zdokonalil se také s ohledem na spolehlivost a výkon a je vybaven ještě výkonnějším motorem než předchozí verze. Přeplňovaný čtyřválec má objem 1,6 litru a má mimo jiné zlepšený průběh točivého momentu.

To všechno si na vlastní kůži již brzy vyzkouší také u TGS Worldwide. „S vozy Fabia S2000 a Fabia R5 jsem zažil mnoho úspěšných soutěží a jsem rád za spolupráci se Škoda Motorsport, která pokračuje,“ řekl při přebírání vozu Gardemeister, který byl v letech 2002-04 továrním jezdcem stáje.

Čerstvě předaný vůz bude nasazen již na blížící se Finské rallye (1.8. - 4.8. 2019) a za jeho volant usedne finský jezdec Eerik Pietarinen, který bude pro sbírat body do kategorie WRC 2 Pro.

Nová Škoda Fabia R5Foto Škoda Motorsport

Michal Hrabánek (vlevo) a Jan Kopecký (vpravo) po úspěšné Portugalské rallye
Michal Hrabánek (vlevo) a Jan Kopecký (vpravo) po úspěšné Portugalské rallye

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud