5. prosince 2019 • 17:37

Škoda míří do Číny. Speciál Fabia R5 si objednal tým DA-Motorsport

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Škoda hlásí jednu zajímavou novinku, vůbec poprvé bude její vůz používat čínský rallyeový tým. Tým DA-Motorsport získal dva vozy Fabia R5, které byly navíc dál technicky zdokonaleny u Škoda Motorsport. Závodní speciál bude mít ostrou premiéru na čínském mistrovství během rallye v Dongshan Bay Rim 6. prosince 2019.



„Škoda vyhrává na mnoha rallyových tratích po celém světě a model Fabia R5 je jedním z vůbec nejúspěšnějších vozů v historii stáje. Očekáváme, že bude pokračovat ve své pověsti a pomůže dále posílit pozici značky v této zemi,“ řekl přímo v Pekingu Ralf Hanschen, prezident značky pro Čínu.

Spokojený byl také Chen De’an, Ředitel DA-Motorsport, který také ani v nejmenším nešetřil chválou.

„Náš nový tým kombinuje mimořádné schopnosti vozu s našimi kvalitními jezdci a závodními zkušenostmi týmu DA-Motorsport. DA-Motorsport Škoda Fabia R5 Rally Team má potenciál stát se skutečným ‚týmem snů‘ a v čínské sérii automobilových soutěží vést, vyhrávat na rychlostních zkouškách, a nakonec zvítězit v celém šampionátu,“ stojí v tiskové zprávě.

Motorsport je v posledních letech v Číně na vzestupu a Fabii R5 pomohlo také to, že vybojovala čtyřikrát v řadě za sebou mezi roky 2015 a 2018 mistrovský titul v Asijsko-pacifickém šampionátu APRC.

Nejnovější verze vozu je pak vybavena zdokonaleným motorem 1,6 litru turbo, jehož základem je agregát vyráběný společností SAIC VOLKSWAGEN v Šanghaji.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud