1. března 2011 • 10:08

FOTOGALERIE: Autosalon Ženeva 2011

Autor: auto.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Automobilový svět se dnes přestěhoval do známého města na západě Švýcarska. V Ženevě začíná tradiční jarní autosalon.



Švýcarsko je známé svou politickou neutralitou, ale neutrální je i v automobilové branži. Kupní síla Švýcarů je velká, ale velkou domácí automobilku tato malá země nemá, takže efekt dominantní domácí značky, který známe z Česka, Německa nebo Francie tady neexistuje. Kdo na švýcarském trhu uspěje, je považován za výrobce dobrých aut.

Co je letos k vidění? Kompletní přehled získáte, když se vydáte ke kolegům na auto.cz, kteří připravují živé zpravodajství z obou novinářských dnů (úterý+ středa). My vám nabízíme první fotogalerii pořízenou ještě před otevřením autosalonu novinářům.

Žhavé novinky představované na ženevském Autosalonu
Žhavé novinky představované na ženevském Autosalonu

Čechy bude nejvíce zajímat studie Škoda Vision D o níž sice automobilka tvrdí že nemá šanci na výrobu, ale dost nahlas se šušká, že mnoho detailů z tohoto auta uvidíme už v roce 2012 na novém sériovém autě Škody.

Novinek sportovních aut je letos v Ženevě velká hromada. Ferrari ukáže poprvé své kombi FF a to rovnou ve verzi s pohonem všech kol. Lamborghini vystavuje úžasný Aventador. Italský Pagani je právem hrdý na dvanáctiválcový supersport Huayra.

To není zdaleka vše. Ze Ženevy se ještě určitě přihlásíme s dalšími čerstvými novinkami.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud