15. května 2011 • 20:26

Tragické Hořice: Zemřeli dva motocyklisté!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po kolizi dvou motocyklů během závodu 300 zatáček Gustava Havla v Hořicích zemřel dnes odpoledne jeden ze závodníků. Další motocyklista se vážně zranil. ČTK to řekla mluvčí jičínské policie Hana Klečalová.



Srážka se odehrála ve volné jízdě do 600 kubických centimetrů. Stala se v prostoru U křížku v pravotočivé zatáčce. "Třicetiletý závodník vyjel mimo trať do lesa, narazil do stromu a na místě zemřel," uvedla mluvčí. Druhý devětatřicetiletý muž byl vrtulníkem převezen do Fakultní nemocnice v Hradci Králové.

Závody doprovází nepřízeň osudu už od soboty. Při tréninku musel jeden z jezdců ukončit kvůli nevolnosti jízdu, v depu pak zkolaboval a zemřel.

Závod 300 Zatáček Gustava Havla je volný mezinárodní závod silničních motocyklů, Mistrovství České republiky supermono, republikový Přebor Klasik a Pohár SZM na přírodních okruzích. Hořický přírodní okruh vede přes město a zčásti i lesem.

Na trati se pořádají také závody motocyklových a automobilových veteránů. V roce 2009 na okruhu zahynul jednašedesátiletý rakouský závodník, o rok dříve při havárii motocyklu se sajdkárou zemřeli sedmapadesátiletý muž a jeho sedmadvacetiletá dcera.

Podle pořadatelů tento jezdec dostal při jízdě infarkt. V roce 2007 se při závěrečné ukázkové jízdě historických závodních vozů jednomu autu utrhlo kolo a zasáhlo diváka do hlavy, dvaašedesátiletý muž zraněním v nemocnici podlehl.

V roce 1995 při hořických závodech silničních motocyklů zase po srážce dvou jezdců zasáhl letící motocykl osmnáctiletého diváka a smrtelně jej zranil.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud