25. května 2012 • 18:57

Prokop je po prvním dnu Akropolis rallye šestý, vede Hirvonen

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Martin Prokop je po prvním dnu řecké Akropolis rallye, šestého závodu mistrovství světa v automobilových soutěžích, šestý. V čele jedné z nejnáročnějších šotolinových rallye v kalendáři je Fin Mikko Hirvonen, který na posledním pátečním měřeném testu předstihl osminásobného světového šampiona a lídra průběžného pořadí seriálu Sébastiana Loeba z Francie.



Loeb se do čela rallye dostal ve čtvrté erzetě, kdy se mu podařilo předstihnout Fina Jariho-Mattiho Latvalu. V posledním testu jej ale o 39 sekund porazil týmový kolega Hirvonen a dostal se tak do čela.

Jednička Citroënu po devíti rychlostních zkouškách ztrácí na Fina 12 sekund. Třetí je o dalších šest sekund zpět Latvala a o ve hře o vítězství je i čtvrtý elitní tovární jezdec a Latvalův kolega u Fordu Petter Solberg z Norska, který na Hirvonena ztrácí necelých 30 sekund.

Zbytek startovního pole již ztrácí. Pátý je Jevgenij Novikov a šestý Prokop, jenž se v průběhu dne držel většinou na osmém místě. Na posledním testu ale ztratili Nor Mads Ostberg a Thierry Neuville z Belgie. Prokop zaostává za Hirvonenem o téměř pět minut.

Řecká rallye pokračuje v sobotu sedmi rychlostními zkouškami, v neděli je na programu zbývajících pět erzet.

Akropolis rallye, závod mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 1. etapě:
1. Hirvonen, Lehtinen (Fin./Citroën DS3 WRC) 2:13:49,2, 2. Loeb, Elena (Fr., Mon./Citroën DS3 WRC) -12,0, 3. Latvala, Anttila (Fin./Ford Fiesta RS WRC) -18,6, 4. P. Solberg, Patterson (Nor., Brit./Ford Fiesta RS WRC) -29,8, 5. Novikov, Giraudet (Rus., Fr./Ford Fiesta RS WRC) -4:07,1, 6. Prokop, Hrůza (ČR/Ford Fiesta RS WRC) -4:58,8.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud