21. září 2012 • 11:25

Zanardi si splnil paralympijský sen, teď myslí na seriál IndyCar

Autor: Barbora Žehanová
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Patří mezi lidi, které závažná nehoda nepřipravila o elán. I bez nohou dokázal závodit v autech, na handbiku získal tři paralympijské medaile. Teď má Alex Zanardi podle listu The Telegraph další cíl. Někdejší pilot F1 dumá nad návratem k motorismu, a to do seriálu IndyCar.



Vítěz časovky a silničního závodu v kategorii H4 a stříbrný medailista z týmového klání dobyl paralympijské úspěchy na okruhu Brands Hatch, kde dříve závodil při soupeřeních F3000. ¨

Po kariéře ve formuli 1 v roce 2001 přišel o obě nohy při havárii v seriálu CART. V rámci rehabilitace se pustil do závodění na handbiku, na němž vyhrával maratony, získal medaili na mistrovství světa hendikepovaných cyklistů a pak dvakrát triumfoval na paralympiádě.

Cesta do IndyCar by pro něj mohla být dalším cílem. Už prý učinil kroky k tomu, aby na něj dosáhl. „Nejprve je nutné říct, že by to bylo úžasné. Mít jeho je jedna věc, mít paralympijského vítěze druhá.

Ale mít takovou osobnost v jednom balení, to je sen každého týmu,“ pronesly Chip Ganassi, šéf týmu Chip Ganassi Racing a Zanardiho přítel. „Bavíme se s ním. Byl by to splněný sen přivést ho zpět. Nechtěl bych, aby se vracel u někoho jiného.“

Slavný bývalý závodník formule 1 Zanardi slaví vítězství i na paralympiádě
Slavný bývalý závodník formule 1 Zanardi slaví vítězství i na paralympiádě


Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud