1. září 2013 • 22:56

Čechům se v Mostě dařilo! Vršecký vyhrál, Lacko získal dvě stříbra

Autor: jrš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak přece zazněla česká hymna… V posledním závodě víkendového zápolení závodních tahačů v Mostě zvítězil David Vršecký. Nejvíce bodů do Evropského poháru si však připsal Adam Lacko, který dojel dvakrát druhý. Dařilo se i Františku Vojtíškovi, který získal 13 bodů a má za sebou nejúspěšnější víkend sezony. V šampionátu dál vládne Španěl Albacete.



Diváci v neděli viděli jeden z nejkrásnějších závodů letošní sezony. Bouralo se, předjíždělo… V jednu chvíli to dokonce vypadalo, že se podaří český pódiový hattrick! Na čele hednikepového závodu se dlouho držel Frankie Vojtíšek, za něho se dostal Vršecký a třetí jel Lacko. Sen se vyplnit nepovedlo, peripetie odsunuly Vojtíška až na šestou pozici.

„Je to škoda. Mohli jsme podruhé dosáhnout historického momentu. Dříve se to už povedlo Kolocovi s Vojtíškem a Standou Matějovským,“ podotkl Adam Lacko, který se stal nejúspěšnějším domácím pilotem. Ve čtyřech závodech získal dvě pátá a dvě stříbrná místa. „Myslím, že s víkendem mohu být spokojený. Na domácí půdě jsem získal dvě pódia, a to se doma počítá dvojnásob,“ usmál se Lacko ze stáje MKR Technology.

VIDEO | Nedělní závody v Mostě

Na nejvyšší stupeň se protlačil Vršecký. Pilot ze stáje Buggyra prožíval těžký víkend, v sobotu po ráně od Markuse Bösigera nedokončil závod, v neděli ho zradila technika, na vině byly brzdy. Vše si vynahradil v závěrečném klání… Do čela se dostal tři kola před koncem a slavil své první letošní vítězství, když za sebou udržel Lacka. „Vzpomněl jsem si na rčení o tom, že jedno vítězství má větší cenu, než dvě druhá místa a tomu jsem podřídil veškeré své úsilí. Věděl jsem, že mám lepší auto a nesmím udělat chybu. A přes mladistvý vzhled mám přece jen jisté zkušenosti. Jsem rád, že jsme konečně vyhráli.“

Výsledky – 3. závod: 1. Jochen Hahn (GER/MAN) Castrol Team Hahn Racing, 2. Markus Oestreich (GER/MAN) Truck Sport Lutz Bernau, 3. Antonio Albacete (ESP/MAN) Equipo Cepsa, 4. Norbert Kiss (HUN/MAN) Oxxo Truck Race Team, 5. Adam Lacko (CZE/Renault), 6. Markus Bösiger (SUI/Renault) oba MKR Technology, 7. David Vršecký (CZE/Freightliner) Buggyra, 8. Frankie Vojtíšek (CZE/MAN) Frankie Truck Racing Team, 12. Michal Matějovský (CZE/Freightliner) Red Ice Racing.

4. závod – hendikep: 1. David Vršecký (CZE/Freightliner) Buggyra, 2. Adam Lacko (CZE/Renault) MKR Technology, 3. Antonio Albacete (ESP/MAN) Equipo Cepsa, 4. Markus Oestreich (GER/MAN) Truck Sport Lutz Bernau, 5. Jochen Hahn (GER/MAN) Castrol Team Hahn Racing, 6. Frankie Vojtíšek (CZE/MAN) Frankie Truck Racing Team, 7. Markus Bösiger (SUI/Renault) MKR Technology, 11. Michal Matějovský (CZE/Freightliner) Red Ice Racing.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud