Ivo Pospíšil
16. září 2013 • 11:45

Hanika stoupá výš a výš. Vyhrál Rookies Cup a cílí na Moto3

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český motocyklový talent si připsal pořádný zářez. Sedmnáctiletý Karel Hanika si už v předstihu zajistil mistrovský titul v Red Bull Rookies Cup. Poslední závod v Misanu sice nedokončil kvůli technickým potížím, přesto už ho nemůže v pořadí nikdo předstihnout. „Byla to nádherná sezona,“ radoval se. A mluví se o tom, že by mohl v příští sezoně nastoupit i do MS silničních motocyklů – do Moto3.



Jednoznačně vládl. Vyhrál šest závodů z dvanácti a v dalších třech skončil druhý. A už nyní může slavit: Karel Hanika se v předstihu stal šampionem v Red Bull Rookies Cupu.

Dva závody před koncem má náskok 65 bodů, přičemž už je ve hře jen padesát. Stal se tak po Jakubu Kornfeilovi, který soutěž vyhrál před čtyřmi lety, druhým českým mistrem. A to i navzdory tomu, že Hanika poslední závod v Misanu nedokončil kvůli problémům s motorem.

„Jasně, že jsem chtěl tento závod vyhrát. Vždycky chci vyhrávat, ale takové věci se mohou stát. Je ale super, že se mi podařilo vyhrát ten pohár,“ přiznal poté Hanika. „Byla to skvělá sezona. Uspěl jsem v domácím závodě v Brně, který si budu pamatovat navždy. A ještě se těším i na další dva dobré závody.“

Hanika po sobě zanechal velkou stopu. Vždyť i organizátoři překřtili v jedné z tiskových zpráv soutěž Rookies Cup na Karel´s Cup. Sedmnáctiletý dravec si navíc řekl o šanci o patro výš, v samotném MS silničních motocyklů, kde by mohl od příští sezony jezdit v kategorii Moto3.

VIDEO: Takhle Karel Hanika vyhrál v Brně

Třeba i proti Jakubu Kornfeilovi, na jehož titul letos navázal.

Zájem už potvrdil i šéf motorsportu KTM Pito Beirer, který slíbil, že by Hanika měl jet v jednom z týmů, s nímž výrobce spolupracuje.

„Vzhledem k tomu, že dodáváme motocykly více týmům, máme možnost vyhovět mu. Budeme se snažit mít v týmu Red Bullu tři jezdce, dva špičkové a Haniku,“ řekl Beirer

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud