1. července 2014 • 17:51

Po formuli 1 přijíždí na Red Bull Ring tahače. Lackovi a Vršeckému se daří

Autor: jrš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vytvořili třaskavé spojení, které však funguje. Z bývalých rivalů Davida Vršeckýho a Adama Lacka jsou týmoví kolegové, kteří vítězí. Třeba hned v prvním závodě, v italském Misanu, získali double – Vršecký vybojoval vítězství, Lacko dojel druhý. Další výhru pro Buggyru vyjel Vršecký ve Španělsku, ve Francii byl zase první Lacko. O víkendu čeká české truckery práce v rakouském Red Bull Ringu.



„V letošním roce jsme zatím odjeli tři závody a pokaždé to pro Buggyru skončilo jedním vítězstvím. V tomto trendu bychom rádi pokračovali i tento víkend,“ těší se na závod Vršecký, který má ze spolupráce s Lackem radost: „Už necítím takový tlak, což je super. Když budu mít problém, tak vím, že je tam Adam, a naopak. Konečně má Buggyra dva jezdce, kteří jsou schopní udělat výsledek.“

VIDEO ze závodu na francouzském okruhu Nogaro

Dvojnásobný Mistr Evropy a dřívější jezdec tahačů Tatra, MAN a Renault Trucks bojují proti německému továrnímu týmu MAN. A hned v prvním závodním víkendu v Itálii vyjeli double. „To nás opravdu hodně nakoplo,“ dodal Lacko, jehož si v roudnickém týmu pochvalují. „Je to vynikající jezdec. Za ty léta, co v šampionátu evropského poháru tahačů působí, se vyjezdil a vyzrál. Jsme letos nejsilnější od roku 2008, kdy David v interním týmovém souboji o titul porazil Švýcara Markuse Bösigera,“ hodnotil Jan Kalivoda, manažer týmu.

Momentálně je Vršecký v celkovém pořadí na šestém místě, Lacko je zas čtvrtý. „Škoda, že se nejede něco jako pohár národů, dva jezdce v elitní šestce nemají takové motoristické velmoci jako Německo a Španělsko,“ hodnotil Vršecký. O víkendu oba pojedou na rakouském okruhu Red Bull Ring, kde před čtrnácti dny triumfoval Nico Rosberg v závodě F1.

VIDEO z prvního double pro Buggyru

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud