13. září 2014 • 17:05

VIDEO: Salto s formulí! Bývalý pilot F1 z šílené bouračky vyvázl

Autor: ČTK, rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hrůzostrašná nehoda poznamenala závěr premiérového závodu seriálu mistrovství světa formule E v Pekingu. Těsně před cílem najel Nicolas Prost, jenž od startu vedl, do Nicka Heidfelda, který se ho v poslední zatáčce pokusil předjet. Auto bývalého pilota F1 se vzneslo do vzduchu, přetočilo se, vrazilo do bariéry a dopadlo na zem.



"Jen aby všichni věděli: Daří se mi dobře - tělesně. Mohl jsem/měl jsem/chtěl jsem vyhrát, a teď nic. Takové jsou závody," tweetoval po závodě Heidfeld, jenž z karambolu vyvázl bez zranění.

Ze zdemolovaného vozu stáje Venturi, který spoluvlastní hollywoodská hvězda Leonardo d Caprio, vylezl sám a hned se naštvaně pustil do Prosta.

VIDEO: Mrkněte se na Heidfeldovu bouračku v Pekingu.

Heidfelda od vážných následků zachránilo, že monoposty ve formuli E musí splňovat stejné standardy jako vozy formule 1. "Mám štěstí, že máme tak bezpečné auto," uvedl pilot, jenž v královské F1 absolvoval 185 závodů.

Z havárie vedoucího dua profitoval Brazilec Lucas di Grassi, jenž úvodní závod šampionátu vyhrál. Druhý díl seriálu je na programu 22. listopadu v Malajsii, desátý finálový závod je naplánován na 2. června 2015 v Londýně.

Nick Heidfeld těsně před karambolem ve formuli E v Pekingu
Nick Heidfeld těsně před karambolem ve formuli E v Pekingu

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud