6. října 2017 • 09:36

Lacko bude v Jaramě útočit na titul, Buggyra na triumf mezi týmy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

S teoreticky snadným úkolem získat patnáct bodů, které mu zajistí triumf v evropském šampionátu tahačů, se o víkendu postaví na start závodů v Jaramě jezdec Adam Lacko. Jednička týmu Buggyra měla šanci získat titul již před dvěma týdny v Le Mans, což se jí ale nepodařilo. Ve Španělsku by ale Lackovu cestu za titulem s ohledem na letošní výsledky mohly zastavit leda technické problémy.



"Nepamatuji si na závod z poslední doby, ve kterém bych získal jenom patnáct bodů, ale stát se může všechno. Každopádně v Jaramě nehodlám měnit taktiku, pojedu jako vždycky," uvedl Lacko v tiskové zprávě roudnického týmu.

Přímo v Le Mans ale přiznal, že pojede takticky. "V Jaramě mi stačí se v sobotu lehce posnažit a může být hotovo. Stačí dojet za Hahnem a je to," řekl Lacko, jenž má na německého soka Jochena Hahna náskok 45 bodů. Ve čtyřech závodech se bude rozdělovat dohromady 60 bodů, a že by Hahn vyhrál všechny jízdy, je prakticky vyloučené.

Třiatřicetiletý český jezdec ale zatím neslaví, uvědomuje si, že poslední krok musí udělat sám. "Ještě ty body nemám a nikdy předčasně neslavím. Každopádně, až to vyjde, dám řeč s Davidem, který s tím má zkušenosti," pousmál se Lacko, kterému bude opět krýt záda zkušený David Vršecký. "V Le Mans mi říkal, že své tituly získal poté, co do Jaramy přijel s náskokem 13 a deseti bodů. Když to dal on, prý to zvládnu taky," uvedl.

Vršecký nebude pouze krýt záda Lackovi, Buggyra vede i průběžné pořadí týmů a chce získat Pohár konstruktérů. "I když se jedná o druhý a původně neplánovaný cíl, jsem přesvědčen o tom, že Adam s Davidem udělají pro jeho zisk všechno," řekl týmový manažer Jan Kalivoda. "To, že cokoli kromě individuálního titulu budeme považovat za neúspěch, jsme deklarovali před začátkem sezóny. Jsme titulu blízko, ale patnáct bodů za Adama nikdo nezíská," podotkl.

Průběžné pořadí ME:

1. Lacko (ČR/Buggyra) 345, 2. Hahn (Něm./Iveco) 300, 3. Kiss (Maď./Mercedes) 284, ...8. Vršecký (ČR/Buggyra) 122, 22. Vojtíšek (ČR/MAN) 2.

Pohár konstruktérů: 1. Buggyra Racing 494, 2. Reinert Adventure 457, 3. Iveco Magirus 449.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud