8. října 2017 • 14:06

Dominance! Buggyra slaví v Jaramě další titul, ovládla i Pohár konstruktérů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Buggyra získala v Jaramě další titul v mistrovství Evropy tahačů. Po sobotním triumfu Adama Lacka mezi jezdci si dnes roudnický tým zajistil i triumf v Poháru konstruktérů. Definitivní jistotu Buggyra získala po Lackově třetím místě a páté pozici Davida Vršeckého ve třetím závodě víkendu. Ve čtvrtém poté dojel do cíle jen Lacko na sedmé pozici, což už ale na úspěšném víkendu nic nezměnilo.



"Na začátku sezony to nebyl náš prioritní cíl, ale začalo se nám dařit, tak jsme si řekli, proč to nezkusit. A podařilo se," radoval se manažer týmu Jan Kalivoda z triumfu v Poháru konstruktérů.

Buggyra se původně chtěla soustředit jen na individuální titul a ve druhém voze se měli piloti střídat, což se na začátku sezony i dělo. Po Lackových skvělých výkonech se ale tým držel v popředí, a proto se rozhodl do seriálu nasadit dvojnásobného evropského šampiona Vršeckého, který již neplánoval naplno závodit a věnoval se vývoji aut. A dvojice Lacko, Vršecký nakonec soupeřům nedala šanci.

Lacko s Vršeckým věděli, že v neděli k týmovému titulu musejí získat jen dva body, což nebyl problém. "Kroužili jsme si hezky na trati a výsledkem jsou dva tituly," libovali si Lacko a Vršecký po prvním dnešním závodě, který vyhrál Maďar Norbert Kiss před Němcem Jochenem Hahnem.

Ve druhém se poté z prvního místa radoval domácí Antonio Albacete. Vršecký odstoupil s defektem pneumatiky ve druhém kole, Lacko nakonec dojel sedmý, poté co měl jeho tahač problémy s přehříváním motoru.

"Musel jsem zvolnit a pustit před sebe Kisse. Nemělo to cenu, uvařili bychom auto. Kluci mi dali přes vysílačku na výběr, že mám zastavit, nebo zvolnit a pustit ho. Radši jsem ho pustil a dojel závod," řekl Lacko, který odjíždí ze Španělska maximálně spokojený.

"Po problémech, co jsme řešili v průběhu celého víkendu, je to nakonec dobré. Splnili jsme úkoly, které jsme měli. Já vyhrál, týmy jsme vyhráli. Jsem spokojený," podotkl třiatřicetiletý pilot, v jehož kamionu museli mechanici v průběhu sobotního programu měnit motor.

Třetí Čech na startu závěrečného podniku ME František Vojtíšek první dnešní jízdu nedokončil. Ve druhé byl desátý a získal tak třetí bod do hodnocení seriálu v letošním roce.

Závody mistrovství Evropy tahačů v Jaramě (Španělsko):

3. jízda: 1. Kiss (Maď./Mercedes) 24:09,137, 2. Hahn (Něm./Iveco) -1,020, 3. Lacko -8,026, ...5. Vršecký (oba ČR/Buggyra) -14,973, Vojtíšek (ČR/MAN) nedokončil.

4. jízda: 1. Albacete (Šp./MAN) 24:22,451, 2. Hahn -6,624, 3. Körber (Něm./Iveco) -7,877, ...7. Lacko -14,246, 10. Vojtíšek -32,373, Vršecký nedokončil.

Konečné pořadí ME: 1. Lacko 381, 2. Hahn 343, 3. Kiss 315, ...8. Vršecký 150, 21. Vojtíšek 3.

Pohár konstruktérů: 1. Buggyra Racing 558, 2. Iveco Magirus 518, 3. Reinert Adventure 505.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud