12. ledna 2018 • 10:49

Freestyle motokrosař Podmol mění motorku, i kvůli Dakaru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepší český freestylový motokrosař současnosti Libor Podmol se po pěti letech rozhodl změnit značku motocyklu. Od letoška bude místo s yamahou závodit na husqvarně. Ke změně se rozhodl i s ohledem na plánovaný start na Rallye Dakar. Na slavné soutěži by se rád představil v roce 2020.



"Už jsem potřeboval změnu. Navíc myslím také na budoucnost - právě Husqvarna má jedno z nejlepších zázemí na dakarské rallye," uvedl Podmol, který se letos hodlá plně soustředit na freestyle motokros, ale už v příštím roce chce startovat na několika dálkových rallye.

"Husqvarna mi vrtala hlavou už dva roky. Líbí se mi jejich politika, styl a ve vedení pracují cool lidi. Když o mě projevili zájem, rozhodl jsem se pro změnu. S yamahou to ale bylo krásných pět let," řekl mistr světa z roku 2010, který loni skončil ve světovém šampionátu druhý.

S husqvarnou chce na výsledky navázat a spíš ještě vylepšit. "Líbí se mi, že v Husqvarně motorku neustále vyvíjejí. Navíc se jim zalíbilo moje zaměření na mé projekty. Chtěl bych v České republice ukázat co nejvíce lidem moje nejnovější triky a zároveň je inspirovat," uvedl Podmol, jenž v loňském roce předvedl jako první český závodník salto vpřed.

Třiatřicetiletý jezdec momentálně trénuje ve Španělsku, pozorně však sleduje i Dakar. "Myslím, že letošní Dakar stojí za to. Je technicky náročný a opět se jezdí hodně v písku, což mě baví. Zároveň jsem viděl mnoho pádů. Duny jsou v Peru asi hodně nepředvídatelné a jezdci musejí sázet dost na intuici," uvedl.

Některé skoky z písečných dun mu připomínaly také triky ve freestyle motokrosu. "Častokrát ale dopad jezdci neustojí kvůli váze motorky a hlubšímu písku. Pořád platí, že bych chtěl dát s dálkovou motorkou salto. Nevím ale, jestli to půjde na duně," pousmál se Podmol, které se před rokem části soutěže v Jižní Americe zúčastnil jako člen týmu Barth Racing.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud