Ivo Pospíšil
21. května 2018 • 10:53

Praha vyhlíží plochodrážní GP. S divokou kartou vyrazí Milík

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vloni zde zvedl tribuny, když se mu podařilo dojet na parádním třetím místě. A ani letos nebude chybět coby hlavní česká naděje z divoké karty. Už tuto sobotu se utkají v Praze nejlepší plochodrážní závodníci a mezi nimi bude opět válčit i český zástupce Václav Milík. Šampionát aktuálně vede Brit Tai Woffinden, který vyhrál úvodní podnik ve Varšavě a i on do Prahy dorazí.



Hlásí takřka vyprodáno a těší se na velkou plochodrážní show. Nejen, že se tuto sobotu bude konat v Kyjevě finále fotbalové Ligy mistrů mezi Liverpoolem a Realem Madrid, okruh na Pražské Markétě zase bude hostit absolutní elitu ploché dráhy.

„Stadion je prakticky vyprodaný, postavili jsme ještě mobilní tribunu, takže tam máme přes dvě stě volných míst,“ avizuje manažer SGP Petr Ondrašík.

V Praze se koná už podvaadvacáté. A ani letos nebude chybět české zastoupení, kdy dostal divokou kartu Václav Milík. Ten navíc bude obhajovat loňské nečekané třetí místo.

„Je to trochu upletený bič. Když jsem třetí a teď už musím být nejhůř druhý, že jo,“ smál se dřív Milík. „Budu chtít ale určitě zabojovat, ta bedna byla krásná. Vloni jsem říkal, že kdybych byl v semifinále, bylo by to fajn, ale když už jsem byl ve finále… Nakonec se to povedlo a i letos půjdu do toho se stejným nasazením, protože to bylo hezké a chtěl bych to ještě zažít,“ ujistil Milík.

Náhradníky pro Grand Prix pak budou Josef Franc a Eduard Krčmář.

V pozici lídra šampionátu nakonec přijede do Prahy Brit Tai Woffinden, který vyhrál úvodní závod ve Varšavě. „Ve Varšavě se ukázalo, že pole je velmi vyrovnané a boje budou vyrovnané. Možná to u nás bude ještě tvrdší než v Polsku,“ říká Petr Ondrašík.

Otázkou je naopak start Nicki Pedersena, který měl v Polsku tvrdou nehodu. „Včera už zase závodil. On je jeden z těch tvrdších závodníků a nepředpokládám, že by měl chybět,“ dodal sportovní ředitel Pavel Ondrašík.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud