Ivo Pospíšil
25. dubna 2019 • 10:26

Přeletěl dům. Teď se chystá Podmol skočit i Taxisův příkop

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve svém životopise už má řadu úspěchů i bláznovin. Stal se mistrem světa ve freestyle motokrosu, skočil i přes rodinný dům. Teď chystá Libor Podmol další novinku. Jako první člověk se na motorce chystá v květnu na akci BARTH Day přeskočit Taxisův příkop – slavnou překážku Velké pardubické. „Mám z toho velký respekt,“ netajil se. Během letu pak chce předvést i svůj oblíbený trik – salto vpřed.



Když každý říjen skáčou žokejové tuhle drsnou překážku v nejslavnějším tuzemském dostihu, on sám u televize tají dech a trne hrůzou. 11. května však Libor Podmol v rámci akce Barth day osedlá své koně pod kapotou a i on se vznese nad legendárním Taxisovým příkopem

„Mám z téhle překážky velký respekt. Rád bych si ji přeskočil na koni, ale na motorce se cítím bezpečněji. Jsem nadšený, že přes nejtěžší překážku budu moct přelétnout,“ usmál se Podmol.

Už toho má za sebou hodně. Vyhrál X-Games. Stal se mistrem světa. Anebo i vloni skočil přes rodinný dům. Tohle však má být jeho další novinka. Skočit skoro třímetrovou propast, před kterou ční metr a půl vysoký živý plot a překážku, která si vyžádala 24 koňských životů. „Úskalí Taxisu je v mírném převýšení, rozhodně to bude trochu obtížnější než klasický skok na motorce, který předvádíme vždy na rovině,“ vyprávěl Podmol.  

Navíc má během letu předvést i jeden ze svých triků, salto vpřed – což je ve free style motokrosu jeden z nejtěžších triků. Doposud ho předvedl v České republice pouze dvakrát, před dvěma lety před vyprodanou O2 Arenou a vloni při exhibici ve Vlašimi. „Salto vpřed je pro mě speciální skok. Je nebezpečnější než běžný backflip, jelikož se blbě kontroluje rotace, a tak si ho nechávám na speciální chvíle,“ uvedl Podmol a ujistil, že při skoku by ani neměl poškodit udržovaný travnatý povrch. „Pro rozjezd mám připravený koberec, dopadat budu na nafukovací rampu. Myslím, že trávu určitě moc nerozryji,“ dodal český závodník.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud