29. srpna 2008 • 11:38

Rous může v Brně slavit titul

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nedělní Memoriál Jaroslava Huleše na Masarykově okruhu v Brně může ve čtyřech třídách rozhodnout o letošních mistrech České republiky v závodech silničních motocyklů.



V pětidílném seriálu je Brno předposlední v pořadí, tečku za šampionátem udělá o týden později závod na maďarském Hungaroringu. Hulešovým memoriálem se současně Brno rozloučí s motocyklovou soutěžní sezonou.

Nejblíže k titulu má v supersportech Radomil Rous, jenž vyhrál všechny tři dosavadní závody. Druhý v pořadí Jiří Brož už ztrácí 33 bodů. Na třetím místě v průběžném pořadí figuruje Markéta Janáková, která má blízko ke svému dosavadnímu největšímu úspěchu.

Krůček k obhajobě titulu chybí ve třídě superstock 1000 i Kamilu Pragerovi, jenž si ke dvěma letošním vítězstvím připsal jedno druhé místo. Jeho pronásledovatel Petr Čermák ztrácí 29 bodů. V superbicích je favoritem další obhájce titulu Miloš Čihák a ve třídě do 125 ccm vede průběžné pořadí Karel Pešek, mladší bratr stálého jezdce seriálu mistrovství světa Lukáše. Loňský mistr Michal Prášek je až třetí a naděje na titul má po slabším vstupu do sezony už jen teoretické.

Stále otevřený je naopak souboj o prvenství ve třídě superstock 600. Adept na dva letošní tituly Rous má před svými pronásledovateli Václavem Bittmanem a Igorem Kalábem k dobru pouhé dva body.

Memoriál Jaroslava Huleše bude vedle českého šampionátu i součástí mezinárodního seriálu Alpe Adria Cup. V něm bude na startu různých kubatur 260 jezdců z 18 zemí. V sobotu jsou na programu kvalifikační jízdy, v neděli po dopoledních warm-upech odstartuje první závod ve 12:00.

Návštěvníci mají po celý víkend vstup do areálu automotodromu a na tribuny zdarma. V sobotu a v neděli si mohou zakoupit za 100 Kč vstupenku do parkoviště závodních strojů a na terasu nad boxy.

Průběžné pořadí MČR po třech závodech:

125 ccm: 1. K. Pešek (Aprilia) 66, 2. Rážek 45, 3. Prášek (Honda) 40.

Superstock 600: 1. Rous 56, 2. Bittman 54, 3. Kaláb (Yamaha) 54.

Superstock 1000: 1. Prager (Kawasaki) 70, 2. Čermák 41, 3. Halámek (oba Yamaha) 39.

Supersport: 1. Rous (Yamaha) 75, 2. Brož (Kawasaki) 42, 3. Janáková (Suzuki) 36.

Superbike: 1. Čihák (Suzuki) 65, 2. Svoboda 52, 3. Dražďák (Yamaha) 50.

Články odjinud


Články odjinud