8. ledna 2009 • 10:38

Pořadatelé anulovali část středeční etapy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pořadatelé Rally Dakar anulovali část středeční etapy. Po nočním jednání v bivaku pátého pokračování závodu v San Rafaelu bylo rozhodnuto o dodatečném zkrácení měřeného úseku kvůli bouři.



Nepříjemné počasí znemožnilo z velké části startovního pole včasný příjezd do předepsaného cíle.

Výsledky páté etapy by měly nově odpovídat pořadí při průjezdu druhým kontrolním bodem, který se nacházel zhruba 100 kilometrů před skutečným cílem.

Podle informací z českého týmu KM Racing noční bouře soutěž přerušila a pořadatelé se rozhodli všechny posádky na trati z bezpečnostních důvodů stáhnout do bivaku jinou, "lehčí" cestou.

Někteří závodníci, mezi nimi údajně i Jiří Janeček s Viktorem Chytkou startující s toyotou, jsou ale ještě v současnosti na trati středeční etapy. Rozhodnutí pořadatelů se moc nezamlouvalo Aleši Lopraisovi, jenž se ve středu posunul podle původních výsledků v hodnocení kategorie kamionů až na desáté místo.

"Tohle se mi nelíbí, pravidla by měla být stejná pro všechny, ne že nás tam pošlou závodit a pak nám ten úsek neutralizují. Také jsme tam mohli auto nechat při nějaké havárii. Kdyby stejný metr pořadatelé uplatnili i ve druhé etapě, když nám klekla spojka, mohli jsme mít ztrátu ani ne poloviční," uvedl Loprais.

Vzhledem k nepříznivé předpovědi počasí rovněž organizátoři zkrátili rychlostní zkoušku dnešní šesté etapy, která bude místo původních 395 kilometrů sotva poloviční.

Celkem musí konvoj na trase do Mendozy urazit 625 km. Posunut byl i samotný čas startu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud