10. ledna 2009 • 11:47

Další mrtví na Rally Dakar

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Při Rally Dakar zemřeli v pátek v Chile dva lidé, tentokrát nicméně tragédie nesouvisela přímo se samotným závodem. K neštěstí došlo při havárii doprovodného kamionu, který podle policie čelně narazil do jiného vozidla.



Nehoda se stala nedaleko Pejerreyesu nedaleko trasy pondělní deváté etapy vedoucí z La Sereny do Copiapa. Doprovodný kamion s argentinským řidičem, který vezl rezervní pneumatiky účastníků, nedal přednost menšímu vozidlu jedoucímu po hlavní silnici. Ve vraku vozu zemřeli dva Peruánci, řidič kamionu byl zatčen.

Náročná soutěž už letos stála život francouzského motocyklového jezdce Pascala Terryho. Devětačtyřicetiletý dobrodruh zemřel hned po druhé etapě na zástavu srdce v důsledku otoku plic. Pohřešován byl od neděle, ale nalézt se ho podařilo až ve středu v těžko přístupném terénu.

Francouzská média potom obvinila organizátory z fatální chyby, protože podle dostupných informací Terry už v neděli vyslal nouzový signál, který zachytila pařížská centrála. Do dějiště rallye v Argentině ale byly potřebné informace údajně předány až s dvanáctihodinovým zpožděním a pátrací akce začala pozdě.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud