26. února 2009 • 20:34

Honda prý má konečně kupce

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stáj formule 1 Honda, kterou se stejnojmenná japonská automobilka rozhodla kvůli ekonomické krizi prodat, by prý nakonec měla závodit i v letošní sezoně.



Tým se má zúčastnit oficiálního testování v březnu ve Španělsku, což je podle informací agentury Retuers znamením, že Honda našla kupce. Podle nejmenovaného zdroje by měla Honda příští týden v Silverstonu představit nový vůz s motorem Mercedes a poté se zúčastnit testů na okruhu v Barceloně.

Jednalo by se tak o první testy od loňského prosince, kdy japonská automobilka oznámila, že s podporou formule 1 končí. O setrvání stáje v šampionátu jsou přesvědčeny i konkurenční týmy.

"Jsou to závodníci a myslím, že se jim to podaří," řekl šéf Williamsu Frank Williams, podle kterého bude Honda závodit pod novým jménem.

"Souhlasím s Frankem. Myslím, že když čtyři týdny před prvním závodem pořád pracují na novém autě, je to jasný důkaz, že Honda nabídky vážně zvažuje," uvedl výkonný ředitel Williamsu Adam Parr.

Generální ředitel automobilky Takeo Fukui nicméně nedávno prohlásil, že zatím žádná z nabídek nebyla dostatečně vážná. Stáj se pokusil koupit i promotér formule 1 Bernie Ecclestone, který údajně nabídl 100 milionů liber (asi 3,219 miliardy korun).

Vedení Hondy však jeho nabídku odmítlo. Zájem projevil také majitel společnosti Virgin Richard Branson, jenž svůj vstup do formule podmínil přísnějšími úspornými opatřeními a větší starostí o životní prostředí.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud