22. května 2009 • 11:10

Na Hulešově memoriálu Pešek nebude

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vzpomínkou na bývalého motocyklového závodníka Jaroslava Huleše, od jehož smrti uplyne na začátku července pět let, bude tuto neděli druhý díl letošního sedmidílného seriálu mezinárodního mistrovství České republiky a současně Poháru Alpe Adria na Masarykově okruhu v Brně.



Na startu Hulešova memoriálu budou sice chybět účastníci mistrovství světa Lukáš Pešek, Karel Abraham a Lukáš Šembera, ovšem i tak se sejde kvalitní konkurence domácích i zahraničních jezdců z deseti zemí.

Diváci mají vstup na tribuny zdarma, vstupenka do parkoviště závodních motocyklů stojí 100 korun.

První závod seriálu se uskutečnil na konci dubna na Hungaroringu, do Brna se ještě domácí šampionát vrátí 28. června. Celkem bude na programu šest závodů ve třídách 125 ccm GP, 125 ccm Sport, Superstock 600, Superstock 1000, Supersport a Superbike.

Kvalitní startovní pole se sejde zejména ve třídě do 125 ccm GP, v níž nastoupí Karel Pešek, Michal Prášek, Jakub Kornfeil, Karel Hanika, do okruhu horkých favoritů patří i Ital Gabriele Gnani a s muži se za řídítky poměří i dvě ženy Andrea Toušková a Barbora Jakubíčková.

Ve třídě superstock se představí Ondřej Ježek a v superbicích Miloš Čihák s Jiřím Dražďákem. Početné obsazení má volná třída od 250 ccm do 600 ccm, do níž se přihlásilo 34 jezdců.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud