24. května 2009 • 19:20

Vršecký nasbíral v Misanu nejvíce bodů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český závodník David Vršecký se stal nejúspěšnějším jezdcem druhého podniku mistrovství Evropy tahačů v italském Misanu. Díky prvnímu a třetímu místu nasbíral obhájce titulu během víkendu celkem 52 bodů.



V průběžném pořadí seriálu patří Vršeckému třetí místo se ztrátou 20 bodů na vedoucího Španěla Antonia Albaceteho, jehož náskok oproti úvodnímu dílu snížil o sedm bodů. František Vojtíšek dnes bodoval v první jízdě díky osmé příčce a celkově je sedmý.

Vršecký dokázal v Misanu vybojovat vítězství potřetí za sebou, jeho úspěch se však nerodil lehce. Nejdříve musel v měřeném tréninku po chybě před ním jedoucího stájového kolegy Švýcara Markuse Bösigera opustit trať a místo alespoň v druhé řadě zachránil na poslední chvíli. V závodě pak ve snaze dostat se před Albaceteho vyjel při předjížděcím manévru opět mimo okruh.

"I tak jsem věřil ve vítězství," prohlásil český pilot. "Na trať jsem se vrátil na druhém místě a celá tři kola připravoval útok. To, jak lehce jsem se dostal před Antonia, mě překvapilo."

V poslední jízdě závodního víkendu dojel Vršecký za Albacetem a Bösigerem, s nímž prohrál o pouhých osm tisícin sekundy. "Byl jsem evidentně rychlejší, ale Markus zvolil defenzivní stopu a neudělal sebemenší chybu," řekl roudnický závodník, jenž musel po dojezdu sportovním komisařům vysvětlovat kolizi s Vojtíškem.

"Ve čtvrtém kole jsme jeli s Markusem za Frantou. Nabyl jsem dojmu, že nás pouští před sebe. Poté, co ho předjel Markus, si to asi rozmyslel. Nemohl jsem s tím ale nic dělat, po kontaktu se Franta roztočil a poškodil pravé zadní kolo. Je mi to líto, ale rozhodně v tom nebyl úmysl," uvedl Vršecký, jenž z incidentu vyšel s varováním.

Druhý díl ME tahačů v Misanu - neděle:

První závod: 1. Vršecký (ČR/Buggyra) 25:07,877, 2. Albacete (Šp./MAN) -3,38, 3. Altenstrasser (Rak./Renault) -18,82), 4. Bösiger (Švýc./Buggyra) -20,99), ... 8. Vojtíšek (ČR/Renault) -56,94.
Druhý závod: 1. Albacete 25:12,065, 2. Bösiger -1,03, 3. Vršecký -1,04.

Průběžné pořadí:
1. Albacete 103 bodů, 2. Bösiger 88, 3. Vršecký 83, 4. Allgauer (Rak./MAN) 46, 5. Altenstrasser 43, 6. Hahn 41, 7. Vojtíšek 36.
Pohár konstruktérů:
1. Buggyra 191, 2. Renault 130, 3. MAN 101.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud