8. června 2009 • 16:00

Enge: Formule 1 už je pro mne minulost

Autor: Sport
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pozvání k on-line rozhovoru přijal automobilový závodník Tomáš Enge. Jako jediný Čech okusil okruhy F1, které jak v jedné z odpovědí přiznal, jsou pro něj již minulostí.



Lola Aston Martin 007 Tomáše Engeho
Lola Aston Martin 007 Tomáše Engeho


Formuli 1 tedy hodil za hlavu a jeho největší motivací je v současnosti závod 24H Le Mans. Prozradil také, že v úterý ho čeká technická a administrativni přejímka a od středy už se přesouvá na trať.

Jeden ze čtenářů se ho ptal na jeho názor na ženský fenomén mezi závodníky, Danicu Patrick, která zaznamenala skvělé výsledky v sérii Indycar. "Danica je asi nejrychlejší závodnice, ale v Indycar má obrovskou výhodu, protože je ze všech nejlehčí," nabídl svůj pohled Enge.

Zvídavý tazatel s neobvyklým nickem "duhová víla" se pídil po tom, kdy Tomáš Enge jel ve své kariéře nejrychleji. "Nejvyšší rychlost jsem zaznamenal při závodě v Indianapolis na 500 mil a sice 386 km za hodinu," vystřelil Enge pohotově.

Zajímavá otázka také přišla od čtenáře, který byl zvědavý, jak se závodník stravuje během tak dlouhého závodu, jakým je Le Mans. "V zásadě nám jídlo připravují fyzioterapeuti tak, aby bylo co nejrychleji stravitelné a přitom hodně energetické," odtajnil informaci z týmu sdílný Tomáš.

Nejznámější český závodník stačil také odpovědět i na otázky, které se jeho oboru přímo netýkaly. Čtenáři se mimo jiné dozvěděli, že je fandou hokeje, konkrétně týmu Liberce, že byl letos poprvé volit, protože měl konečně čas anebo že stejně jako jednomu z fanoušků se mu při závodech líbí slečny s deštníčkem.

Kompletní záznam on-line rozhovoru najdete zde:

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud