6. června 2009 • 19:30

Jezdec Vršecký vyhrál závod v Albacete

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český jezdec David Vršecký s vozem Buggyra dnes vyhrál jeden ze dvou závodů ve španělském Albacete, které byly součástí mistrovství Evropy tahačů. V úvodní jízdě obsadil obhájce titulu Vršecký třetí místo, zvítězil domácí Antonio Albacete.



Také František Vojtíšek na renaultu bodoval v obou jízdách, skončil osmý a šestý.

Úřadujícího mistra kontinentu Vršeckého překvapilo stejně jako další jezdce deštivé počasí, které bylo ve značném rozporu s původní předpovědí. I proto Vršecký i jeho stájový kolega Markus Bösiger v měřeném tréninku hodně bojovali s nastavením vozu.

V pohárovém závodu se ale Vršecký posunul hned po startu ze čtvrtého místa před třetího muže měřeného tréninku Hahna a v poklidu si pak dojel za Albacetem a Bösigerem pro bronzovou příčku. "Oba jeli velmi dobře. Navíc jsem si říkal, že v závodě s hendikepem budu mít ve srovnání s Antoniem a Markusem výhodu jedné řady," prohlásil po dojezdu Vršecký, který se tak i v pátém pohárovém závodu po sobě dostal na stupně vítězů.

V následujících 13 kolech, před kterými si jezdci na prvních osmi místech prohodili pořadí, se Vršeckého předpoklad stoprocentně naplnil. Po vydařeném startu byl rázem třetí a posléze si poradil i s oběma jezdci renaultu Vojtíškem a Altenstrasserem.

Vedoucí muž průběžného pořadí Albacete sice dojel druhý, nicméně Vršeckého nepředjel v regulérním závodě více než dva roky. "Vlastně jsem jel i za Markuse. Ten tak nadále zůstává jediným jezdcem, který v průběhu jednoho dne vyhrál oba pohárové závody. Musím smeknout před inženýry a mechaniky, kteří připravili skvělé auto. Před zítřkem jsem střízlivý optimista," uvedl Vršecký.

Třetí díl ME tahačů v Albacete (Španělsko):

První závod: 1. Albacete (Šp./MAN) 25:31,81, 2. Bösiger (Švýc./Buggyra) -1,54, 3. Vršecký (ČR/Buggyra) -7,18, 4. Levett (Brit./MAN) -19,57, ...8. Vojtíšek (ČR/Renault) -54,16.

Druhý závod: 1. Vršecký 25:27,77, 2. Albacete -2,08, 3. Bösiger -26,75, 4. Altenstrasser (Rak./Renault) -25,59, ...6. Vojtíšek -47,13.

Průběžné pořadí ME:
1. Albacete 132 b., 2. Bösiger 111, 3. Vršecký 105, 4. Allgäuer (Rak./MAN) 56, 5. Altenstrasser 54, 6. Hahn (Něm./MAN) 47, 7. Vojtíšek 45.

Pohár konstruktérů: 1. Buggyra 245, 2. Renault 162, 3. MAN 125.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud