15. října 2009 • 10:00

Špačkova přítelkyně: Míšo, vrať se!

Autor: Blesk Petr Žaloudek
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to obrovská bolest, která zasáhla všechny blízké motokrosaře Michaela Špačka (†18). Osud si krutě pohrál jak s rodiči mladého závodníka, tak s jeho patnáctiletou přítelkyní Irenou.



„Pohádka nikdy nekončí špatně,“ napsala dva dny po smrti Michaela jeho láska na Facebook. Kéž by to byla pravda. Michael zemřel v pondělí v plzeňské nemocnici poté, co 17 dní bojoval v kómatu o život.

Při závodě mu 26. září spadla na hlavu těžká motorka. Všichni jeho přátelé, rodiče i Irena dlouho věřili, že poranění lebky nebude mít smrtelné následky.

Sezóna 2009 začala pro Michala Špačka tréninkem ve Španělsku.Foto Foto - team.goldfren.cz

„Míšo, hrozně nám chybíš. Myslíme na tebe. Bojuj!“ vyzývala tehdy zraněného jezdce jeho milá. Situace byla vážná, ale ne beznadějná. Když Irenu Michaelovi rodiče vzali v pátek do nemocnice, stav se už pomalu horšil.

„Byla v šoku,“ řekl Blesku Michaelův otec Stanislav Špaček. Lékaři věděli, že je zle. Do hrudní dutiny se dostala infekce, v neděli talentovanému motokrosaři začalo slábnout srdce. Naděje ubývalo, ale Irena stále věřila.

„On je jedinej člověk, kterýho miluju. Nechci o něj přijít. Začni nás poslouchat a zvedej se z tý blbý postele! Ukaž, co v tobě je. Doktor ať si mele kraviny, ale ty se musíš uzdravit! Slyšíš? Musíš...,“ svěřila se na Facebooku.

Pár hodin poté Michael zemřel a zůstala jen beznaděj. „Míšo, vrať se! Nenechávej mě tu!“ prosí Irena.

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud