30. listopadu 2009 • 14:06

Rossi obsadil druhé místo v závodu rally

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mistr světa v závodech silničních motocyklů Valentino Rossi se opět prosadil v automobilové soutěži a obsadil druhé místo ve víkendové Rallye Monza.



Třicetiletý Ital sice nezopakoval prvenství z let 2006 a 2007, ale podal další důkaz, že mu přechod mezi řídítky a volantem nečiní žádné velké potíže.

Rossi řídil Ford Focus a v konečném hodnocení jej předstihl jen Rinaldo Capello v citroënu C4. Devítinásobný světový šampion v motocyklových závodech Rossi dokonce vedl, ale nakonec doplatil na hodiny. Bezpečně však za sebou nechal například finského držitele dvou světových rallyeových titulů Marcuse Grönholma v subaru, který skončil čtvrtý.

Na sedmém místě byl s fordem jiný italský motocyklista Marco Simoncelli, exmistr světa ve třídě do 250 ccm. Patnáctou pozici obsadil další přední motocyklový jezdec Loris Capirossi.

S menším úspěchem skončil "výlet" mezi rallyeové jezdce v podání polského pilota formule 1 Roberta Kubici. Ten dokončil Rallye du Var ve Francii až jako devětadvacátý v pořadí.

Kubica startoval s renaultem, jehož značku bude reprezentovat po odchodu z BMW v příštím ročníku formulového MS. Při svém druhém startu v rallye tentokrát alespoň dojel do cíle. Před dvěma týdny na Sicílii se mu to nepovedlo.

Poslední díl francouzského mistrovství vyhrál Sébastian Loeb, který byl coby šestinásobný mistr světa v rallye rovněž čestným hostem závodu. Spolujezdce mu dělala manželka Severine a společně zvítězili s dvouminutovým náskokem.
"Každá výhra je pěkná, ale Severine dám vítězný polibek raději než Danielu Elenovi," jmenoval Loeb svého stálého spolujezdce z MS.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud