25. března 2010 • 09:18

Ochrnutý Šembera už udělal první krůčky!

Autor: Patrik Vacek (Blesk)
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bojuje jako lev! Motocyklista Lukáš Šembera (17) se loni v září vážně zranil při závodě pitbiků a ochrnul na spodní část těla. První diagnózy nebyly moc pozitivní, ale Lukáš se nevzdával a tvrdě dřel. Teď v rehabilitačním centru v Kladrubech došlo k zlepšení.



Už se postavil na nohy a udělal první krůčky! Neztrácí optimismus a stále věří, že jednou bude zase chodit a závodit na motorce tak jako dřív.

Nehoda Šembery.Foto Blesk

Talentovaný jezdec Lukáš Šembera každý den poctivě posiluje svaly na břiše, ramenou a zádech, aby zpevnil celé tělo. Teď už dokonce zkouší chodit. Nejdříve se musel rozchodit pomocí speciálního rotopedu, který byl nastaven na rychlost 2 km/h. Teď už ale chůzi zvládá i bez něj.

Lukáš Šembera po dlouhých měsících opouští zdi nemocniceFoto Petr Merta
„Chodím na bradlech, ale i na chodítku. Na tom jsem zatím ušel šest metrů, ale musel jsem si hned odpočinout. Nemám moc silné břišní svaly,“ prozradil věčný optimista Šembera.

„Jsem rád za ty kroky. Musel jsem se naučit posouvat nohy. Baví mě to,“ usmívá se Lukáš, který v rehabilitačním centru bude ještě dva měsíce. „Mám tak ještě dost času na to, abych udělal další pokroky. Je to úplně něco jiného, než ležet na posteli v nemocnici. Konečně nějaká akce,“ řekl Šembera.

Ten by se pak měl z Kladrub přesunout domů do Brna. „U nás otevřeli nové spinální oddělení, tak potom bych měl pokračovat v rehabilitaci tam,“ řekl sedmnáctiletý bojovník.

Vstoupit do diskuse
3
Články odjinud


Články odjinud