13. listopadu 2010 • 20:20

VIDEO: Fernanda Alonsa vyděsila horská dráha

Autor: Kdb, lbc
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - V neděli bude bojovat o svůj třetí titul mistra světa formule 1. Je ale španělský jezdec Fernando Alonso opravdu v pohodě? Před pár dny se projel na horské dráze a při pohledu na hrůzu v jeho očích by nikdo nevěřil, že se dívá na profesionála zvyklého řídit nejrychlejší závodní auta světa.



Společně s týmovým kolegou Felipem Massou vyrazil Alonso vyzkoušet novou atrakci dubajského zábavního parku Ferrari - nejrychlejší horskou dráhu na světě. Mělo to být zpříjemnění nervózního týdne, trocha uvolnění před nejdůležitějším závodem roku. Tak ale jízda rozhodně neproběhla.

Zatímco Massa si od prvního okamžiku raketové zrychlení užíval, Alonso očividně trpěl. Možná se na Španělově stavu podepsala jen přemíra stresu, možná byl unavený z předešlého večera a trpěl kocovinou, výraz v tváři a křečovitě zaťaté ruce ale hovoří spíše o obrovském strachu. Sebral se až po několika vteřinách, když mu došlo, že na něj míří čočka videokamery.

Pokud se Alonso opravdu bojí rychlosti, nastávají mu krušné časy. I legendární Niki Lauda nedávno varoval, že formule 1 v současnosti čelí přívalů jezdců, kteří se v kokpitu nebojí smrti. Ti všichni by měli nad Španělem díky chybějícímu pudu sebezáchovy výraznou výhodu. O kolik těžší by pak bylo držet se i nadále ve špičce?

Fernando Alonso s Ferrari před Lewisem Hamiltonem ze stáje McLaren na trati GP Brazílie
Fernando Alonso s Ferrari před Lewisem Hamiltonem ze stáje McLaren na trati GP Brazílie


Strach ze závodění už v minulosti poznamenal i jiné velké jezdce. James Hunt byl jedním z nejcharismatičtějšcíh pilotů historie formule 1. Oblíbený rebel proslul hlavně svým divokým vystupováním, miloval večírky a ženy, experimentoval s drogami. Nikdo netušil, že před závody v garáži často hrůzou zvrací.

Hunt stihnul vyhrát i jeden mistrovský titul, v roce 1979 ale v polovině sezony náhle ukončil kariéru. Strach už mu nedovolil pokračovat.

Dopadne stejně i Alonso?

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud