18. července 2012 • 09:30

VIDEO: Heathrow v obležení. Přiletěli Brazilci v čele s Neymarem

Autor: mim
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako by přiletěly rockové hvězdy. Londýnské letiště Heathrow bylo včera v obležení fanoušků i novinářů. Jenže namísto Beatles či Rolling Stones vystoupili z letadla jiní borci – olympijská výprava fotbalistů Brazílie.



Dorazili s jediným cílem. Získat zlato. Pětinásobným mistrům světa a osminásobným šampionům Jižní Ameriky tenhle kov z olympijských her stále chybí. Úspěch ve finále olympiády je pro Brazílii zakletý.

Změnit tuhle těžko uvěřitelnou bilanci přiletěla do Londýna extrémně silná výprava.

Právem jsou Brazilci považováni za favority celého turnaje.

Vždyť tým mají nabitý hvězdami jako jsou supertalent Neymar, střelec AC Milán Pato nebo špílmachr Ganso, o kterého se už dlouho perou ty nejbohatší kluby světa.

A to jsou všechno hráči pod třiadvacet let. Už tak silný kádr mladíků totiž na olympiádě doplní tři fotbalisté nad tuto věkovou hranici.

Pravidly povolený starší trojlístek tvoří stoper Thiago Silva, za kterého utratil miliony Paris Saint-Germain, nezastavitelný kanonýr Hulk z Porta a hvězdný obránce Realu Madrid Marcelo.

VIDEO: Přílet brazilských fotbalistů do Londýna

Snad jen pozice brazilského kouče je nezáviděníhodná. Trenér Mano Menezes totiž může na trávník z osmnácti hvězdiček a hvězd postavit jen jedenáct.

Není tedy překvapením, že přílet "kanárků" vyvolal v Londýně menší pozdvižení. A snad aby ho nebylo málo, tak kromě příslibu skvělého fotbalu nabízí Brazílie ještě jeden důvod, proč ji sledovat.

Tahle parta talentů si na olympiádě totiž jde nejen pro zlato, ale dost možná i pro lukrativní smlouvy v některém ze světových velkoklubů.

Brazilská hvězda Neymar v obležení novinářů
Brazilská hvězda Neymar v obležení novinářů

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud