20. července 2012 • 14:47

Olympionici se bouří. Dávejte bosé nohy na Twitter, vyzývá koulař

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

K protestní akci vyzývá americké olympioniky koulař Adam Nelson. Sám se sice na Hry do Londýna neprobojoval, přesto se mu nelíbí pravidlo, podle kterého musí sportovci chodit na vyhlášení v oficiálním oblečení výpravy, přestože mají jiného osobního sponzora. Nelson sportovce vyzývá, aby vyfotili své bosé nohy a obrázky vyvěsili na Twitteru.



Má to být revoluce bosých nohou. Koulaři Adamu Nelsonovi, dvojnásobnému stříbrnému medailistovi z olympiád, se nelíbí diktát oficiálních sponzorů na Hrách a vyzývá sportovce k neobvyklé akci.

Chce, aby na Twitter vyvěšovali fotky svých bosých nohou společně s tagem #SolesForSoul. Nelson tak chce protestovat proti nařízení, aby američtí sportovci museli chodit na medailová vyhlášení nebo na otevírací a uzavírací ceremoniály v oficiálním oblečení výpravy od společnosti Ralph Lauren.

„Víte, že většina oděvních firem, které sponzorují sportovce, investují do naděje, že sportovci v jejich botách jednou vystoupí na pódium?“ napsal Nelson v otevřeném dopise americkému olympijskému výboru USOC.

„Víte, že toto pravidlo snižuje hodnotu amerických sportovců? Jste připraveni jim kompenzovat ztráty, když sponzoři začnou škrtit už tak napjaté marketingové rozpočty?“

Nelson narazil na problém, který trápí sportovce na každé olympiádě. Hvězdy olympijských sportů většinou nemají moc možností získat pozornost na marketingovém trhu.

Na olympijských hrách prožívají životní chvíle, zároveň jsou ale svázání přísnými pravidly Mezinárodního olympijského výboru. Ten si dokonce ve spoustě zemích, včetně Česka, prosadil zákony o ochraně olympijské symboliky a dbá na to, aby byly regule dodržovány.

Ve stejné situaci jako Američané jsou i čeští sportovci, kteří jsou povinni při ceremoniích používat oficiální oblečení od firmy Alpine Pro bez ohledu na případné smlouvy se svými osobními sponzory.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud